dijous, 3 de maig de 2012

Baklava

La Baklava, és un postre típic de Turquia. Per a realitzar-lo necesitarem la pasta filo que podreu trobar en alguns supermercats. La pasta filo és una pasta molt fina que al coure's al forn queda molt cruixent. Si us agrada el dolç i la mel us animo a preparar-lo ja que és una recepta molt senzilla. Podeu utilitzar els fruits secs que més us agradin.


Ingredients (per a una plata de forn): 

10 làmines de pasta filo
75g de mantega fosa
200g de festucs picats
200g d'avellanes picades
4 cullerades de mel

Per l'almívar:

75 ml d'aigua
150g de sucre
El suc de mitja llimona
1 culleradeta de canyella

Preparació:

Poseu sobre una placa de forn un paper de forn o uns estalvis de silicona. Poseu-hi a sobre dos fulls de pasta filo i pinteu-los amb la mantega fosa utilitzant un pinzell. Escampeu a sobre els fruits secs picats i deixeu caure a sobre una cullerada de mel.


Aneu fent capes de pasta filo (sempre dues fulles), fruits secs i mel. Si no us agraden les postres molt dolces podeu reduir la quantitat de mel o no posar-n'hi. L'última capa ha de ser de dues làmines de pasta filo. Pinteu l'última capa amb mantega. Agafeu un ganivet de fulla ampla i talleu la pasta en forma de rombes o com més us agradi (cal tallar-ho abans de coure perquè un cop cuit és molt cruixent i al tallar-la s'esmicola en trossos molt irregulars). Posar-ho a coure al forn a 180º, uns 40 minuts.
Mentre s'està coent la pasta, prepareu l'almívar. Poseu al foc l'aigua, el sucre i la llimona i deixeu-ho bullir uns 10 minuts fins aconseguir un almívar una mica espès. Treieu-lo del forn i afegiu-li la canyella en pols. La recepta original també hi afegeix a l'almívar una cullerada d'aigua d'azahar, si us agrada li podeu afegir.
Un cop estigui cuita la baklava i tant bon punt surti del forn, aboqueu-hi a sobre l'almívar.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada