diumenge, 13 de maig del 2012

Ronyons al xerès

Els ronyons i altres vísceres, són plats que a mi no m'agraden gens, però al meu marit li encanten. És per aquest motiu que de tant en tant en faig. Normalment en faig més d'una ració i així li congelo per un altre dia. Aquest plat, és ideal per congelar. Aquest cop com sempre n'hi vaig fer per dues vegades però no va arribar al congelador...


Ingredients (per dues persones):

4 ronyons de vedella
2 grans d'all
2 cebes
picada d'all i julivert
5 avellanes
1 cullerada de pasta de nyora
1 copeta de vi de xerès

Preparació:

El primer que s'ha de fer abans de cuinar els ronyons és netejar-los ben nets. Els talleu a rodanxes i els renteu varies vegades sota l'aigua fins que l'aigua de rentat surti neta. Si mireu altres receptes veureu que sempre les posen a remullar amb vinagre per eliminar les restes d'orina que puguin tenir. El problema és que després queda gust de vinagre en els ronyons. El que us aconsello, és que un cop ben nets, els poseu a bullir al vapor una estona (5 minuts) i així alliberen a l'aigua de bullir totes les substàncies que volem eliminar.


Un cop bullits al vapor, els torneu a rentar i ja veureu que hauran perdut el mal gust. Mentre aneu bullint al vapor els ronyons podeu aprofitar per anar avançant en el sofregit. Jo aquest cop he aprofitat la cooking chef per acabar-los de fer. Podeu seguir els mateixos passos en una cassola convencional.
Posar a coure l'all picat i la ceba amb una mica d'oli, fins que estigui la ceba transparent. Si teniu cooking chef, poseu uns 10 minuts, velocitat de rotació 3 amb la batedora flexible a 120º.


Arribat a aquest punt afegiu-hi els ronyons, canvieu a la batedora en forma de K i deixeu-ho coure uns 10 minuts. Feu una picada amb l'all, el julivert i  les avellanes. Diluiu la picada amb una copeta de xerès i afegiu-la als ronyons. En aquest punt hi podeu afegir una culleradeta de pasta de nyora (opcional). Deixeu-ho coure 3 minuts més i ja estarà llest.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada