dimecres, 16 de maig de 2012

Tortitas americanes

He extret del llibre "la cocina de Nigella Lawson" aquesta recepta de les típiques tortitas americanes. En el llibre dona les proporcions per tenir preparat en un pot la part sòlida i que quan els vulguis preparar, només hi hagis d'afegir els líquids. Si en vols fer sovint, és prou interessant.. Les tortitas convinen amb tot, dolç i també salat. En aquesta recepta jo al final hi vaig afegir xocolata.


Ingredients sòlids (per 4 vegades):

600gr de farina
3 cullerades de llevat
2 culleradetes de bicarbonat
1 culleradeta de sal
40gr de sucre avainillat o sucre normal

Barreja tots aquests ingredients i guarda'ls en un pot per tenir-los a mà quan vulguis preparar les tortitas.

Ingredients líquids ( per una vegada):

Cal afegir-los a150gr de la mescla anterior sòlida

1 ou
250ml de llet
1 cullerada de mantega fosa

Preparació:

Escalfar una paella sense cap mena de greix. Amb una cullera anar afegint massa a la paella. Pots fer-les de la mida que vulguis. Amb aquests ingredients et surten unes 10 tortitas de 10 cm. Quan vegis que surten bombolles a la massa, ja les podràs girar. Utilitza una pala de cuina,ja que si fas servir unes pinces se t'enganxarà la massa. Quan estigui dauradeta, ja està llesta per menjar.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada