divendres, 8 de juny del 2012

Pastis cremós de xocolata

Aquest pastís de xocolata és per ocasions en que volgueu quedar bé i a més és senzillíssim de fer. Vaig treure la recepta del blog Cuina per llaminers. Allà fan el pa de pessic, jo encara ho he simplificat més, comprant una base de pastís al supermercat. Quan l'hagueu provat veureu que és una solució maravellosa per fer un postre lluit en el mínim temps.


Ingredients (10-12 persones):

Una base de pa de pessic
250 g de xocolata negra
200 ml de llet
400 ml de nata líquida
1 sobre de flam de 4 racions
licor a gust pel pa de pessic
50g de sucre
50 ml d'aigua

Preparació:

En primer lloc, prepareu l'almíbar amb el sucre i l'aigua. Un cop hagi bullit una estona i veieu que começa a espessir, aparleu-lo del foc. Un cop s'hagi refredat una mica poseu-hi un raig d'algun licor que us agradi, rom, conyac...(el licor és opcional)
Trieu un motlle de pastís desmuntable i encara millor si teniu un aro de pastisseria. Jo he utilitzat un quadrat sense base de 20 cm de costat. Poseu en el fons del motlle el pa de pessic. Amb un pinzell mulleu-lo amb l'almíbar.

Escalfeu la nata, la llet i el sobre de flam. Un cop bulli, aboqueu-hi a  sobre la xocolata i aneu remenant fins que espesseixi. Quan torni a arrencar el bull, ja ho tindreu preparat. Aboqueu la mescla sobre el pa de pessic i deixeu-lo refredar una estona a temperatura ambient. Un cop refredat, poseu-lo a la nevera fins el moment de servir. Us aconsello tenir-lo com a mínim un parell d'hores en fred per tal que qualli bé. Abans de servir-lo, desmotlleu-lo i decoreu al gust.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada