dilluns, 2 de juliol del 2012

Fideuà

La meva amiga Mercè, ja fa temps que em va demanar la recepta de la fideuà. Ahir per fi la vaig fer. A casa fem una barreja entre fideuà i rossejat de fideus. Utilitzem fideus més prims que els de la típica fideuà i al final els rossegem al forn.


Ingredients (4 persones):


300 gr de fideus del número 2
2 sèpies mitjanes
2 calamars
8 escamarlans o gambes
250 gr de rossellones
2 cebes grosses
2 tomates madures
All i oli
Sal

Pel brou de peix:

Un cap de rap o/i peix de roca o/i caps de gamba (el que tingueu)
Una ceba petita
Una tomata petita
700 ml d'aigua

Preparació:

Primer de tot podeu començar a fer el brou de peix. Poseu tots els ingredients en fred en una olla petita i quan comenci a bullir, abaixeu una mica el foc i deixeu-ho coure uns 20 minuts.
En una paellera o cassola poseu-hi oli i quan estigui calent, afegiu-hi la sèpia, doneu-li un parell de voltes i ja podreu afegir-hi els calamars. Un cop estigui saltejat (2 minuts) ja ho podreu treure de la cassola i el guardeu per més tard. En el mateix oli que heu fregit la sèpia i el calamar, poseu-hi a coure la ceba picada fina. Quan sigui ben rossa, ja hi podreu afegir la tomata ratllada. Deixeu coure el sobregit fins que estigui ben cuita la tomata. Afegiu a la paellera els fideus i rossejeu-los  juntament amb el sobregit. Poseu la sèpia i el calamar que tenieu reservat i doneu al conjunt un parell de voltes. En aquest moment ja podeu afegir-hi el brou calent i la sal. Jo no el tiro tot de cop sino que el vaig afegint a mesura que es va quedant sec. Afegiu-hi les rossellones i deixeu coure la fideuà uns 5 minuts. En aquest punt si us agrada que quedi la fideuà seca i torradeta, afegiu més brou, els escamarlans i tasteu el punt de sal. Poseu la paellera al forn preescalfat a 200º fins que veieu que els fideus es comencen a aixecar i quedar torradets.
Serviu-los ben calents i acompanyats amb un all i oli.

Consells:

- Si feu servir els fideus del número 1, escurceu les coccions. Si són números superior, les allargueu.
- Si no voleu rossejar la fideuà al forn, aneu afegint el brou i quan faltin uns 2 minuts per acabar la cocció, afegiu-hi els escamarlans.
- Si no voleu fer el brou de peix, podeu utilitzar els que venen preparats en tetrabrik.





2 comentaris:

  1. Estic realment impressionada amb totes les receptes que publiques. Precisament volia posar-me a fer fideuà, malgrat la calor. Seguiré els teus consells.
    Bon profit!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies Anna. Espero que et surti bé la fideuà, ja m'explicaras...

      Elimina