dimarts, 31 de juliol de 2012

Vichyssoise

La vichyssoise és una crema de porros d'origen francès que es serveix freda. És ideal per a l'estiu, ja que és molt refrescant!!


Ingredients (4 persones):

3 porros grossos
1 ceba petita
1 patata mitjana
1 l de caldo de verdures o aigua
1 cullerada de mantega
Oli
2 culleradetes de sal
Nata líquida
Daus de pa torrat

Preparació:

 Talleu els porros (ben nets) i la ceba en juliana. En una olla poseu la mantega i un raig d'oli i quan estigui calent, afegui-hi el porro i la ceba. Deixeu-ho coure tot junt fins que quedin les verdures transparentes. Afegiu-hi llavors la patata tallada a daus petits i el caldo de verdures o aigua. Afegiu-hi la sal i deixeu-ho bullir uns 15-20 minuts fins que totes les verdures estiguin cuites. Treieu-ho del foc i tritureu-ho amb una batedora una bona estona fins que quedi un purè ben fi. Si encara el voleu més fi, el podeu passar per un xinès. Deixeu-lo refredar a la nevera. En el moment de servir, hi podeu afegir unes gotes de nata líquida. Serviu-lo acompanyat de dauets de pa torrat.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada