dimarts, 21 d’agost del 2012

Tomates farcides

Les tomates a l'estiu sempre són una bona opció. La meva mare i la meva germana m'aprovisionen de tomates, que aquest any estan boníssimes. He triat les tomates de Montserrat per fer aquest entrant tant refrescant.






A diferència de la varietat Pera, aquestes per dins són ben plenes i podem aprofitar la polpa interior per barejar-la amb el farcit. Podeu farcir-els amb el que més us agradi...


Ingredients (4 persones):

4 tomates de Montserrat
2 ous
2 llaunes petites de tonyina
Oli d'oliva extra verge
Sal

Preparació:

Talleu la part de la tomata que s'enganxa a la planta per tal que us quedi planera al servir-la. Feu també un tall a la part de dalt per poder buidar la tomata i guardeu-la per al final posar-la com a tapa. Amb un buidador o amb una cullera, buideu la tomata. Treieu les llavors de la tomata que heu buidat i la que us quedi talleu-la a quadradets, reserveu-la. Bulliu els ous fins que us quedin durs (uns 12 minuts). Peleu-los i talleu-los a quadradets. Barregeu la tomata, els ous i la tonyina, saleu-ho i poseu-hi oli. Saleu les tomates buidades i farciu-les amb la farsa anterior. Amaniu les tomates amb un raig d'oli i poseu-hi a sobre el barretet que havieu reservat. Deixeu-les una estona a la nevera abans de servir.




4 comentaris:

  1. M'encanten els de Montserrat i ara que estan tan preciosos!!!

    ResponElimina
  2. Si realment estan bonissims. Gràcies per visitar el blog. Fins aviat:

    Sussi

    ResponElimina
  3. Tenim recepta comuna avui, encara que els tomàquets els he fet al forn.
    Boníssima aquesta versió ben fresqueta.
    Petonets,
    Palmira

    ResponElimina
  4. Ja he vist la teva recepta i ara que ja la calor comença a marxar probaré la teva recepta!
    Sussi

    ResponElimina