dissabte, 15 de setembre de 2012

Flam de xocolata




Com cada mes participo en la proposta de La recepta del 15. En aquesta ocasió l'ingredient és la xocolata. A mi m'agrada tant que ha estat difícil triar quina recepta posar. Al final n'he triat una que no havia fet mai i el resultat ha estat boníssim. La recepta està treta del blog de la Mercè de Cuina per llaminers.

Ingredients (4 flams):

1/2 l de llet
3 ous
2 cullerades de sucre
100g de xocolata negra
Caramel o 4 cullerades de sucre

Preparació:

Poseu la llet a escalfar en un cassó. Quan estigui calenta, afegiu-hi la xocolata tallada a trossos petits. aparteu-la del foc i remeneu fins que estigui desfeta la xocolata.
En un bol, poseu-hi els ous i el sucre i bateu-ho fins que tingueu una mescla homogènia. Afegiu-hi la barreja de  llet amb xocolata a poc a poc perquè no quallin els ous. Prepareu unes  flameres i poseu al fons el caramel comprat (caramel líquid) o fet per vosaltres. Si voleu fer el caramel a casa, poseu una paella o cassó petit al foc i afegiu-hi el sucre. Quan comenci a estar ros aparteu-lo del foc i aboqueu-lo sobre les flameres.
Quan tingueu caramelitzats els motllos, poseu-los al forn al bany Maria a 170º de 30 a 45 minuts. Sabreu que estan cuits quan al posar un escuradents, aquest surt net.







6 comentaris:

  1. quina bona pinta... i fàcil, a més a més! els flams són la meva assignatura pendent, sempre els compro, a veure si m'animo!
    una salutació,

    ResponElimina
    Respostes
    1. Són molt fàcils de fer i si no tens temps de fer-los al forn sempre els pots coure al microones!!

      Sussi

      Elimina
  2. Una pinta boníssima, unes postres que es preparen facilment, i amb moooolta xocolate que a la tardor ve molt de gust!!!
    Petonets,
    Palmira

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si, és per xocoadictes (com jo). Petons:

      Sussi

      Elimina
  3. Mmmmm, té una pinta d'allò més temptadora!
    Moltes gràcies per participar
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  4. Moltes gràcies per la convocatòria. Una abraçada:

    Sussi

    ResponElimina