dissabte, 15 de setembre del 2012

Flam de xocolata




Com cada mes participo en la proposta de La recepta del 15. En aquesta ocasió l'ingredient és la xocolata. A mi m'agrada tant que ha estat difícil triar quina recepta posar. Al final n'he triat una que no havia fet mai i el resultat ha estat boníssim. La recepta està treta del blog de la Mercè de Cuina per llaminers.

Ingredients (4 flams):

1/2 l de llet
3 ous
2 cullerades de sucre
100g de xocolata negra
Caramel o 4 cullerades de sucre

Preparació:

Poseu la llet a escalfar en un cassó. Quan estigui calenta, afegiu-hi la xocolata tallada a trossos petits. aparteu-la del foc i remeneu fins que estigui desfeta la xocolata.
En un bol, poseu-hi els ous i el sucre i bateu-ho fins que tingueu una mescla homogènia. Afegiu-hi la barreja de  llet amb xocolata a poc a poc perquè no quallin els ous. Prepareu unes  flameres i poseu al fons el caramel comprat (caramel líquid) o fet per vosaltres. Si voleu fer el caramel a casa, poseu una paella o cassó petit al foc i afegiu-hi el sucre. Quan comenci a estar ros aparteu-lo del foc i aboqueu-lo sobre les flameres.
Quan tingueu caramelitzats els motllos, poseu-los al forn al bany Maria a 170º de 30 a 45 minuts. Sabreu que estan cuits quan al posar un escuradents, aquest surt net.







6 comentaris:

  1. quina bona pinta... i fàcil, a més a més! els flams són la meva assignatura pendent, sempre els compro, a veure si m'animo!
    una salutació,

    ResponElimina
    Respostes
    1. Són molt fàcils de fer i si no tens temps de fer-los al forn sempre els pots coure al microones!!

      Sussi

      Elimina
  2. Una pinta boníssima, unes postres que es preparen facilment, i amb moooolta xocolate que a la tardor ve molt de gust!!!
    Petonets,
    Palmira

    ResponElimina
  3. Mmmmm, té una pinta d'allò més temptadora!
    Moltes gràcies per participar
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  4. Moltes gràcies per la convocatòria. Una abraçada:

    Sussi

    ResponElimina