diumenge, 16 de setembre del 2012

Gotet de foie, cervesa 6/4 i ceba caramelitzada

La revista CUINA que segueixo des de que va treure el seu primer exemplar (ja va pel 136), ha proposat un concurs per a blogaires. El repte és fer una recepta amb cervesa. Per participar-hi he preparat aquests gotets amb la proposta agosarada d'afegir-hi la cervesa en gelatina. He triat la Damm Lemon 6/4 ja que el toc de llimona fa que la gelatina tingui un gust agradable que combina perfectament amb el foie.


Ingredients (4 gotets):

100g de foie
250 ml de nata líquida
2 cebes grosses
3 cullerades de sucre
250ml de Damm Lemon 6/4
3 fulls de gelatina
Sal i pebre


Preparació:

Primer de tot prepareu la mousse de foie. En un cassó poseu la nata a escalfar juntament amb el foie tallat a trossets. Abans que arrengui el bull, aparteu-lo del foc i passeu-lo per la batedora fins que quedi una mescla homogènia. Passeu-ho a un bol i reserveu-lo a la nevera fins que es refredi. Si teniu sifó podeu posar la mousse en el sifó i reservar-lo a la nevera fins el moment de servir.
Prepareu la gelatina de cervesa. Poseu els 3 fulls de gelatina en remull amb aigua freda. Poseu la cervesa en un bol i escalfeu-la una mica al microones. Afegiu-hi els fulls de gelatina, remeneu-ho bé fins que es dissolgui la gelatina i poseu-la a la nevera fins que qualli.
Prepareu ara la ceba caramelitzada. Talleu la ceba en rodanxes. Poseu una mica d'oli en una paella i afegiu-hi la ceba i la sal. Remeneu la ceba i quan comenci a estar transparent, afegiu-hi el sucre. Coeu-la a foc baix fins que quedi caramelitzada.
La gelatina i la mousse de foie han d'estar un mínim de 2 hores a la nevera. Passat aquest temps, agafeu la mousse de foie i si no teniu sifó munteu la barreja de nata i foie amb les varetes de la batedora fins que monti i quedi esponjós.

En aquest punt  ja podreu muntar els gotets. Poseu la ceba caramelitzada calenta al fons del got. A sobre amb una mànega pastissera o amb el sifó, aboqueu-hi la mousse de foie. Agafeu la gelatina de cervesa i talleu-la a trossets petits. Remateu el gotet amb la gelatina de cervesa.






4 comentaris:

  1. ME PARECE UNA PROPUESTA ORIGINAL Y MUY BUENA. SE VEN UNOS VASITOS PRECIOSOS. BESOS

    ResponElimina
  2. Gracias Anna si te gusta el foie tienes que provarlo!

    Sussi

    ResponElimina
  3. Molt original i a més la presentació és perfecta!
    Molta sort...
    Petonets,
    Palmira

    ResponElimina