diumenge, 30 de setembre de 2012

Puré de patates del bufet amb morro confitat i reducció de cervesa

El cap de setmana passat, vam anar a Manlleu, a la fira del porc i la cervesa. Enguany i gràcies a la col·laboració amb la revista Cuina hi havia l'"Aula de cuina" on el dissabte a la tarda vam poder assistir a la realització d'aquesta recepta. El cuiner David Sanglas del restaurant Sambucus va fer aquesta recepta en directa i avui l'hem volgut provar a casa.


 També vam descobrir les cerveses Auseken que utilitzem a la recepta. Us la recomano!!





Ingredients (4 persones):

1 morro de porc
750g de patates del bufet
150ml de Cervesa daurada Auseken
100g de sucre
Sal i pebre
Cibulet
Una branqueta de romaní
50g de mantega
50ml de llet
oli d'oliva extra verge
Cibulet

Preparació:

Primer de tot courem el morro. Poseu en una olla a pressió aigua i el morro. Quan arrenqui el bull canvieu l'aigua. Torneu a posar aigua a l'olla de pressió, poseu-hi a dins el morro, sal i el romaní. Tapeu l'olla a pressió i deixeu-ho bullir 1 hora i 15 minuts. Prepareu la crema de patates. Peleu-les i talleu-les a trossets i poseu-les a bullir amb aigua i sal fins que estiguin cuites. Un cop cuites passeu-les pel passapurés i barregeu-les amb l'oli la mantega, la llet i una mica de l'aigua de la cocció, fins que us quedi un puré amb la textura que més us agradi.
Prepareu el morro. Un cop bullit, asseque-lo bé i talleu-lo a trossets. Poseu un cassó amb oli a bullir i aneu afegint-hi el morro. Coeu-lo fins que estigui ros. Aneu amb compte ja que l'oli esquitxa molt.
Poseu en un cassó la cervesa i el sucre i feu-lo bullir fins que espesseixi una mica.
Munteu el plat, poseu al fons la crema de patates del bufet, a sobre el morro confitat i regueu-lo amb una mica de reducció de cervesa. Podeu acabar el plat amb una mica de cibulet per sobre.




8 comentaris:

  1. Això te molt bona pinta ehhh... quina gana! petons!

    ResponElimina
  2. El porc preparat amb cerveza sempre m'agrada i així, caramelitzat m'entra gana jejeje
    Petonets,
    Palmira

    ResponElimina
    Respostes
    1. Aquestes cerveses tradicionals estan molt bones i realment per cuinar no tenen res a veure amb les altres. Gràcies

      Elimina
  3. Muy buen blog, felicitaciones!
    Un abrazo.
    HD

    ResponElimina
  4. Sussie, jo tambè era allà i t'ha quedat fantàstic.... espero que el foc si et funcionès! El morro no m'entusiasma, però es igual el puré be s'ho val!

    ResponElimina
  5. Si Abril quina mala sort pobres! a mi tampoc m'agrada gens el morro però així bullit i fregidet.. a casa va volar, fins i tot els nens.
    Mira que erem pocs allí, a veure si coincidim en algun altre lloc i ens podem conèixer. Una abraçada Abril!!

    ResponElimina