dissabte, 20 d’octubre de 2012

Arròs integral amb verdures

A casa ens encanta l'arròs, de qualsevol manera, però a hores d'ara encara no havíem provat mai l'arròs integral. Cada cop més ens hem de fixar en el que mengem, d'on ve, i sobretot que hi han afegit. No està de més a l'hora de menjar, intentar menjar sa. En definitiva que hem provat l'arròs integral, que aporta molt fibra amb el segó (la part que treuen a l'arròs blanc) i moltes vitamines. En aquesta ocasió vaig fer l'arròs per endur-me'l al tupper per dinar a la feina i em va semblar una bona i saludable proposta. Per sobre el vaig amanir amb una salsa de mostassa antiga boníssima que em va passar la Núria, una companya de la feina i que ara l'afegeixo a totes les amanides de tant bona que està.


Ingredients (4 persones): 

400g d'arròs integral
800ml d'aigua
1 carbassó gros
1 bròquil (bròcoli)
4 culleradetes de sal


Per la salsa de mostassa antiga:

50ml d'oli d'oliva extra verge
1 cullerada de mostassa antiga
1/2 culleradeta d'all sec
1/2 culleradeta d'orenga
1/2 culleradeta de julivert picat


Preparació:

Primer de tot coeu l'arròs. Poseu l'aigua a bullir i afegiu-hi l'arròs i la sal. Triga a coure's més que l'arròs blanc. Jo el vaig deixar aproximadament mitja hora, de tota manera respecteu el temps que posi a l'envàs. Un cop cuit passeu-lo per aigua freda per aturar la cocció.
Mentre es cou l'arròs podeu anar preparant les verdures. Renteu-les i talleu-les a trossos petits. El carbassó a quarts i el bròquil  en petites branquetes. Poseu una mica d'oli en una paella i quan estigui calent, afegiu-hi les verdures. Saltegeu-les fins que estiguin al dente, és a dir no massa cuites. Reserveu-les.
Ara podeu preparar la salsa. Poseu tots els ingredients en un bol i remeneu-ho bé, no cal sal ja que la mostassa ja és prou forta.

Ja podeu anar per muntar el plat. Poseu una anella de servir al mig del plat. Poseu-hi l'arròs i apreteu-lo una mica. Poseu a sobre les verdures ben posades. Ja podeu treure l'anella i amanir-ho amb una mica de salsa de mostassa.


Apunts:


- Aquest plat és ideal per al tupper. Us recomano separar l'arròs de les verdures i així evitarem que aquest s'estovi. Barregeu-ho en el moment de menjar. Amaniu amb la salsa a l'últim moment.

- Si feu més arròs del compte sempre el podeu guardar a la nevera en un tupper.

28 comentaris:

  1. Volvamos a las esencias. Sano, fácil y sabroso. ¿Se puede pedir más?. Gracias por la propuesta.
    Saludos desde Waterbridge.

    -Andy-

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Andy, com tu dius ben saludable. Una abraçada!!

      Elimina
  2. Te molt bona pinta Sussi i molt ben presentat!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Abril, les coses senzilles entren més bé pels ulls si les presentem be...

      Elimina
  3. Això ens agrada molt a casa, s'assembla a molts dels nostres soprars i pel tupper va de maravella.
    Petonets,
    Palmira

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sembla impossible que encara no hagués provat mai l'arros integral però ja veus...

      Elimina
  4. Hola Sussi, guapa, soy María del blog Cosicas dulces...y alguna salda y tu compi de Desafío en la Cocina. He pasado por aquí porque quería derte la bienvenida y de paso conocer tu rinconcito culinario en el que, por supuesto, me quedo. Un besico

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gracias Maria per la bienvenida, un abrazo!

      Elimina
  5. Pedazo de foto y pedazo de plato!! Me quedo por tu blog por supuesto!!
    Bienvenida al DEsfio Sussi. Un abrazote grande.
    Cocina con Nieves.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gracias Nieves por la bienvenida, un abrazo!!

      Elimina
  6. Benvinguda al Desafío.....jo fa un mes que hi soc i estic encantada. Em quedo per la teva cuina

    ptns

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Lidia, estic molt animada amb la proposta i la bona rebuda. Moltes gràcies, petons!!

      Elimina
  7. Bienvenida al desafio, te va a encantar! Por cierto, un arroz buenisimo, me encanta!
    Petonets!!! :)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Bea, encantada con el desafio y poder conoceros. Un abrazo!!

      Elimina
  8. Hola compi!! Me gusta mucho tu blog, y especialmente este arroz con verduras. Es uno de mis platos preferidos.
    Un abrazo!!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gracias por la bienvenida, un abrazo muy fuerte!!

      Elimina
  9. Me encanta el arroz y esta receta me parece fantastica, bienvenida a los Desafios! bicos

    ResponElimina
  10. Hola Sussi! Te doy la bienvenida a nuestra mini familia, un beso muy fuerte. Voy a cotillear tu blog ahora mismo.
    P.D. este arroz me parece rico y sano, me lo anoto!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Lola, encantada de entrar en esta "mini familia" tengo muchas ganas!! un beso

      Elimina
  11. hola compiiiii te doy la bienvenida de nuevoooo !!! me quedo por tu blog.. un besooo

    ResponElimina
    Respostes
    1. Muchas gracias, estoy encantada con vuestra acogida un beso!!

      Elimina
  12. Hola Sussi, abans de res, donar-te la benvinguda al grup del "Desafío"!! ja vueràs que bé que ens ho passem, jeje
    Veig que el teu blog té molt de perill, i no ho dic per aquest arròs integral que segur està boníssim, sino pels posts anteriors de dolços... se m'ha fet la boca aigua!!
    Un petonàs molt gran!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Mabel encantada d'estar al desafio!! moltes gràcies!

      Elimina
  13. Hola Sussi, una receta buenísima. Me quedo con la idea de la salsa de mostaza a la antigua. Yo uso mucho la mostaza y me quedo con tu idea para probar algo nuevo. Un saludo

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Rosa gracias!! yo la probé hace poco y ahora la pongo muy a menudo en las ensaladas!! un abrazo

      Elimina