dimecres, 14 de novembre de 2012

Ceps confitats amb oli de tòfona i ous de guatlla



Com cada mes els nostres companys dels Fogons de la Bordeta han proposat un altre ingredient per fer reptes. En aquesta ocasió són el bolets.

Què dir-vos dels bolets, a casa hi ha tradició no només de menjar-ne sinó d'anar-ne a buscar. Aquesta recepta està feta amb uns ceps que vam trobar ja fa uns quants dies.  Com que de ceps en vam trobar poquets us proposo una tapa que està boníssima.






Ingredients:

250g de ceps frescos
200ml d'oli d'oliva extra verge
2 tòfones
Flors de romaní
Sal Maldon
16 ous de guatlla

Preparació:

Primer de tot netegeu molt bé els ceps. Feu-ho amb un drap una mica humit. Un cop nets, talleu-los a làmines. Poseu un cassó petit al foc amb l'oli d'oliva extra verge i  les tòfones tallades a làmines. Incorporeu-hi els ceps laminats i deixeu-ho coure tot junt, mitja hora a una temperatura baixa (60-65º). Un cop cuits els ceps, enretireu-los del foc i distribuïu-los en el plat de presentació. En una paella, poseu-hi oli de la cocció dels ceps i fregiu els ous de guatlla a foc mitjà. Poseu els ous sobre els ceps i a sobre una làmina de tòfona. Amaniu els ceps amb una mica de sal Maldon i decoreu amb unes flors de romaní.

26 comentaris:

  1. Una delicia de receta, me encantan las setas, nunca las he echo confitadas, pero tienen que estar muy buenas. Acabo de conocer tu blog, paseando por otro y me gusta, me quedo como seguidora y te invito a visitar mi blog.
    Un saludo
    Cocinando con Montse

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Montse gracias ahora voya visitar tu blog!!

      Elimina
  2. Sussi, que ricos ceps, y con ese aceitita, uhmmmmm
    Besitos

    ResponElimina
  3. Mummmmmmmm que rico!!!

    No me deja seguir tu blog mañana lo volveré a intentar.

    ResponElimina
  4. que original y tiene que estar buenisimo, bicos

    ResponElimina
  5. Menudo lujo de tapa, tiene que estar buenísima esa combinación. Muy buena idea!!
    Qué pena, que en Asturias casi no tengamos setas, con lo ricas que están.
    Besinos

    ResponElimina
    Respostes
    1. Aqui hay mucha tradición y casi más buscadores de setas que setas!! pero estan muy buenas

      Elimina
  6. No coneixia el teu blog, l'he descobert pel comentari que has deixat al meu :)
    Em sembla una proposta excel·lent, amb productes de categoria, ideal per un aperitiu dels que has de quedar bé!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Gemma gràcies per passar-t per aqui, em fa molta il·lusió. Vaig començar a mirar blogs de cuina després de conèixer el teu, ja fa un piló d'anys!!

      Elimina
  7. Molt rebé Sussi...un aperitiu molt suggerent!!!!
    Jordi

    ResponElimina
  8. Una tapa ben bona, s'han d'aprofitar tots els ceps, encara que siguin poquets!
    Petonets,
    Palmira

    ResponElimina
    Respostes
    1. Com que en trobem poquets encara sembla que estan més bons! petons PaLMIRA!

      Elimina
  9. bonissim,ens agrada molt el teu bloc ens quedem per aquí i et convidem a visitar el nostre http://elmagoylabruja.blogspot.com
    una abraçada

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies, ara visitaré el vostre blog. Fins aviat!

      Elimina
  10. Hola veïna, jeje...Quina gràcia que em va fer quan m´ho vas dir, doncs no m'havia adonat que vivies tan aprop.
    Quin plat tant exquisit!!! A casa meva el que va a buscar els bolets és el meu pare. Moltes vegades, com en aques cas, menys és més!!
    Un petó, guapa!

    ResponElimina
  11. Oooostres, aquest aperitiu és de luxe! Tot el que porta m'encanta!
    Moltes gràcies per participar!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Sandra, moltes gràcies i felicitats a vosaltres pel blog!!

      Elimina
  12. Els ceps m'agraden molt, i si a sobre li poses tòfona... ummm

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si a casa els hem descobert aquest any cuinats així i estan molt bons!

      Elimina