diumenge, 25 de novembre de 2012

Empanada

Aquesta recepta me la va passar ja fa molts anys la meva germana, i ella realment la broda. És ideal quan tens molta gent a menjar i queda molt vistós i de gust.. no us dic res, molt bona. Com que a la família a la majoria no els agrada el pebrot no n'hi posem però crec que al farcit hi podeu posar els ingredients que més us agradin.


Ingredients (8-10 persones):

 Per la massa:

500g de farina
200ml d'aigua
100l d'oli del sofregit
10g de llevat fresc
10g de sal
1 culleradeta de pebre vermell
1 ou per pintar la massa

Pel farcit:

2 cebes grosses
3 tomates grosses
400g de tonyina
6 ous durs
1 llauna d'olives farcides
150g d'olives negres sense pinyol
Sal i oli ( mínim150ml)
1 culleradeta de sal

Preparació:


El primer que heu de fer, és el sofregit ja que utilitzarem l'oli sobrant per fer la massa. Poseu una paella al foc, afegiu-hi l'oli i sofregiu-hi la ceba tallada en juliana, afegiu-hi la sal. Un cop estigui una mica enrossida, poseu-hi la tomata triturada. Deixeu-ho coure tot junt fins que estigui la tomata ben cuita. Reserveu l'oli que us hagi sobrat.

Prepareu ara la massa. Si teniu un robot, aprofiteu-lo. Jo com totes les masses, la faig a la cooking chef. Poseu-hi tots els ingredients i amasseu-ho fins que quedi una massa homogènia (velocitat 1, 5 minuts). Si no teniu robot, poseu tots els ingredients en un bol gros i amasseu-ho fins formar una bola. Poseu la massa en un bol i tapeu-la amb un drap. Deixeu-la reposar 1 hora.

Mentre reposa la massa podeu anar preparant el farcit. Barregeu el sofregit amb la tonyina, els ous picats i les olives.


Talleu la massa en dues meitats, una una mica més grossa que serà la base i la més petita que servirà per tapar l'empanada.
Estireu la massa fins aconseguir la mida d'una plata de forn. Repartiu per sobre el farcit.


Poseu al damunt la tapa també estirada. Per ajuntar les bores de la base i la tapa podeu anar doblegant la part de sota que us sobri pinçant-la amb la tapa. Si us sobra una mica de massa podeu retallar alguna forma per adornar l'empanada. Pinteu l'empanada amb l'ou batut.



Poseu l'empanada al forn a 180º durant uns 45 minuts, veureu que està cuita quan agafi un bonic color daurat.






6 comentaris:

  1. las empanadas me gustan todas y esta tiene una pinta buenisima, me gusta mucho el corte, bicos

    ResponElimina
  2. nyam! m'encanten les empanades... és el que comporta tenir un gallec a prop. petons!

    ResponElimina
  3. En casa ens encanten las empanades i la massa m'agrada molt con ha quedat... això si, crec que et falta una lleta perqué no crec que són 100 llitres d'oli, crec que amb 100 ml hi ha prou :o)
    petonets,
    Palmira

    ResponElimina
  4. en mi casa gustan mucho,siempre la preparo igual,pero me apunto tu relleno que me parece rico rico..besitos

    ResponElimina
  5. La empanada esta buena con cualquier relleno.
    esta tuya genial. saludos. :-))

    ResponElimina
  6. Pues tiene una pinta fabulosa, se ve rica la masa y rico el relleno, me ha gustado mucho. Besicos

    ResponElimina