dilluns, 26 de novembre del 2012

Magdalenes

Avui m'estreno participant en la proposta de Memòries d'una cuinera, el blog de la Judith i la Mònica que cada mes proposen una recepta. Aquest mes la recepta proposada era Magdalenes. Després de molt pensar en quina recepta triaria, com que en el blog encara no en tinc cap de penjada, he optat per la que a casa més ens agrada. Ja fa molts anys que la meva amiga Núria me la va passar i tot i que he anat provant altres receptes, aquesta queda amb un gust molt bo i és molt esponjosa.


Ingredients (14 magdalenes):

180 g de sucre
225 g de farina
1 cullerada de llevat
2 ous
100 ml d'oli de gira-sol
150 ml de llet
Pela de 1/2 llimona ratllada
50 g de perles de xocolata
Sucre per posar per sobre

Preparació:

Per començar, es posa l'oli en un bol, juntament amb la pela de la llimona ratllada, la farina tamisada, el llevat i la llet. Barregeu-ho tot bé. Afegiu-hi el sucre i els rovells dels ous. Barregeu-ho tot molt bé.  Si teniu un robot o bé amb les barnilles, bateu-ho tot una estona fins que us quedi una mica esponjós. A part, munteu les clares d'ou amb unes barnilles (2 minuts màxima potència cooking chef). En aquest punt, afegiu les clares a punt de neu a la barreja anterior.





Feu-ho com sempre, amb moviments envolvents per tal que no es baixin les clares. Prepareu els motlles. Empleneu-los 2/3 parts, ja que sempre pugen una mica. Un cop posades en el motlle hi podeu afegir per sobre una mica de sucre o perles de xocolata. Poseu-les a coure a 180° al forn uns 15 minuts o fins que veieu que queden una mica daurades.





15 comentaris:

  1. Las magdalenas te quedaron diciendo comerme comerme. hija que pinta de esponjosas tienen,
    saludos. cocinando con cintro. :-))

    ResponElimina
  2. Hola guapa,que ricas las magdalenas,tengo los moldes nuevos y quiero estrenarlos pronto asi que me apunto tu receta...besitos

    ResponElimina
  3. Te han quedado unas magdalenas realmente buenas, por fuera te han subido un montón y por dentro muy jugosas. Es una receta que tengo que probar. Besos

    ResponElimina
  4. T'han quedat molt bé, i semblen molt esponjoses! una abraçada!

    ResponElimina
  5. oh que bones! T'han quedat molt esponjoses, veig! I un poc més i vessen! Doncs allò que diuen, llepa que vessa! O en aquest cas, menja que vessen!! M'han agradat molt.

    ResponElimina
  6. Fantàstiques aquestes magdalenes per el teu primer repte.
    Mai le he preparat amb les clares muntadas, queden molt bé!
    Petonets,
    Palmira

    ResponElimina
  7. Deliciosas, me encantan las magdalenas caseras ;)

    ResponElimina
  8. Te han quedado deliciosas!!! me encanta hacer magdalenas...

    Besets

    ResponElimina
  9. Benvinguda Sussi!!! tenen molt bona pinta. Moltíssimes gràcies per participar a Memòries. petonets

    ResponElimina
  10. Quina bona pinta! Avui jo tambe he fet magdalenes, m'encanta la bona olor que deixa per tota la casa!
    Petons

    ResponElimina
  11. Deliciosas te han quedado estas magdalenas, tienen una miga que dicen como tienen que estar, de ricas y jugosas. Mil besicos

    ResponElimina
  12. T'han quedat molt esponjoses! I amb les perles de xocolata han de ser ben bones.
    Ara mateix n'agafaria un parell per esmorzar ;)

    ResponElimina
  13. Em pensava que havies batut les clares a mà, sóc incapaç...Amb la foto del tall no queda cap dubte de que són esponjoses.
    Moltíssimes gràcies per participar.

    ResponElimina