dimarts, 20 de novembre de 2012

Piadinas

Aquest mes començo un nou repte, el de el Desafio en la cocina, on cada mes es tria una recepta diferent i els blogs que hi estem inscrits l'hem de preparar a la nostra manera. En aquesta ocasió el "desafio" era fer receptes italianes, n'hi han tres, pesto, rissotto i piadinas. Per sorteig a mi m'ha tocat fer les piadinas. Jo sincerament no sabia ni què eren, tot i que hem estat varies vegades a Itàlia.
La piadina, és una pa planer típic de les províncies de l'Emilia-Romanya. És molt fàcil de fer i a casa ha tingut un èxit aclaparador. Aprofitant la recepta, hem provat també l'escamorza, un formatge italià fumat que fon molt bé i que està boníssim. L'heu de fer i farciu-la amb el que més us agradi!!
Si voleu veure les receptes de les meves companyes del desafio, no dubteu a anar aquí.



Ingredients (5 piadinas):

400g de farina de força
70g de llar (jo he fet servir de porc ibèric)
200g d'aigua
7g de bicarbonat
10g de sal

Preparació:

Si teniu amasadora, feu-hi la massa. Jo la faig a la cooking chef. Sinó seguiu els mateixos passos i amasseu a mà.
En un bol poseu la farina i la llar a temperatura ambient. Feu-li fer unes voltes amb el ganxo d'amassar fins que quedi una mica adherida la farina a la llar. Afegiu-hi la sal i el bicarbonat, feu unes quantes voltes més i afegiu-hi a poc a poc l'aigua. Aneu tirant l'aigua a mesura que l'absorbeixi. Deixeu-ho fins que es formi una bola. Deixeu-la reposar una mitja hora a temperatura ambient.
Un cop reposada la massa, talleu-la en 4 trossos iguals. Repartiu una mica de farina sobre la taula de treball  i estireu amb un corró les peces, han de quedar amb forma arrodonida. Si voleu que us quedin més bé, les podeu retallar seguint la mida d'un plat.


 Escalfeu una paella al foc i sense cap mena de greix, daureu-les per les dues cares. Poseu-les en el plat de servir i poseu-hi a dins les llesques de pernil salat i a sobre la rúcula. Talleu a llesques l'scamorza i passeu-la volta i volta per la paella.

Scamorza

 Poseu-la sobre la rúcula i ja podreu servir el plat.



La recepta de la massa de les piadinas l'he tret del blog Gastronomia y cia.


32 comentaris:

  1. La verdad es que estan buenas con cualquier relleno, el tuyo buenísimo , saludos, :-))))

    ResponElimina
  2. T'han quedat molt bé, a veure si m'animo i m'hi poso, fa temps que em crida l'atenció aquesta recepta. Una abraçada!

    ResponElimina
  3. Tambien me ha tocado hacer piadinas, estan buenisimas! y con este relleno las bordas, bicos

    ResponElimina
  4. Uhmmm que pintazaaaaa!! tengo la boca hecha un charco!

    ResponElimina
  5. Ummm que ricas se ven. Yo tampoco tenía ni idea de lo que eran las piadinas jeje. bss

    ResponElimina
  6. Jolies, cada piadina que veo mas hambre tengo... esta tuya me ha encantado... jo que hambre... Besos

    ResponElimina
  7. No les coneixia, les piadinas. Gràcies per donar-les a conèixer. Amb aquesta pinta que fan segur que són boníssimes!!! Petons

    ResponElimina
  8. Riquisimas, y a estas horas, que hambre me da. Te han quedado divinas.

    ResponElimina
  9. Me encantan, unas piadinas buenísimas!!

    ResponElimina
  10. que maravilla de explicación,te ha quedado una delicia...besitos

    ResponElimina
  11. Hola Sussi, m'han agradat molt les teues piadines!!!! repte superat!!!! XXX

    ResponElimina
  12. una foto preciosisima !!!! y qué pinta !! besos

    ResponElimina
  13. Sussi, no cal que ens la venguis... si m'ho crec!! Té una pinta, qué fa goig!! jeje
    He de provar aquest formatge fumat!!! Segur que li donava un gust boníssim!!!
    Enhorabona pel teu primer "Desafío"!!
    Un petonàs.

    ResponElimina
  14. Me encantan Sussi, así finitas,. y el relleno genial
    Desde luego que desafío más que superado
    Besitos

    ResponElimina
  15. Que bien te ha salido tu primer desafío, esa piadina a simple vista se ve apetitosa y deliciosa, una perfecta combinación. Desafío superado Sussi, un beso.

    ResponElimina
  16. Muy ricas! jamon y rúcula... mmm me encantan!
    bss

    http://cocinamientrasloinventas.blogspot.com.es/

    ResponElimina
  17. Pues te ha quedado perfecta, bienvenida a tu primer desafio, seguro que te divertiras cada vez mas. Besicos

    ResponElimina
  18. Han quedado muy ricas y lo bueno que tienen es que se pueden rellenar con cualquier cosa que nos guste.
    Yo tampoco las conocía antes de vivir en Italia y aquí se encuentran con mucha facilidad pero todavía no las hemos probado.
    Besos,
    Palmira

    ResponElimina
  19. Vengo por aquí y me quedo en tu cocina!! Qué delicia estas piadinas!!

    Besos...

    ResponElimina
  20. me gustan así de finitas,te han quedado estupendas....

    Besets

    ResponElimina
  21. Buenísima y con el scarmoza que me encanta, una idea genial

    ResponElimina
  22. Ese queso no lo habia oído nunca, voy a tener que probar, tu piadina me ha encantado! Petonets.

    ResponElimina
  23. A tu tampoc et coneixia...Felicitats per la teva Piadina, té molt bona pinta. El formatge fos em mata... de boooo!!!!!!

    ResponElimina
  24. Genials, tenen una pinta increible!!!
    Petons!!

    ResponElimina
  25. Pues me encantan, chica!!!! Tienen una pintaza que ahora mismo me comería una....
    Besotes

    ResponElimina