dilluns, 17 de desembre del 2012

Chocolate cake

Avui és l'aniversari de la meva mare, i ahir ho vam celebrar en família. En aquesta ocasió jo vaig ser l'encarregada de dur el pastís i em vaig animar a fer aquest pastís que vaig treure'n la recepta de la Marina, del blog Blaukitchen. La Marina, borda els pastissos (bé tot el que fa és espectacular!) i aquest estava molt bo, reservat només per la gent que li encanti la xocolata, compte, pot crear addicció!!. Jo hauré de millorar el ganache,  ja que m'ha quedat poc brillant i una mica massa espès, la propera...


Ingredients (10-15 persones):

115g de farina
10g de cacau en pols
5g de llevat químic
175g de mantega
90g de xocolata negra (cobertura)
175g d'ous (uns 3 XL)
175g de sucre

Per l'amíbar:

100g d'aigua
100g de sucre

Pel ganache de xocolata:

600g de xocolata negra (cobertura)
600 ml de nata líquida per muntar

Preparació:


Primer de tot prepareu el bescuit, barregeu en un bol la farina, el llevat i el cacau en pols, reserveu. En un altre bol, fondre la mantega a trossos juntament amb la xocolata al microones. Deixeu-la refredar una mica. Poseu els ous, juntament amb el sucre a batre, fins que quedi una barreja blanquinosa. Afegiu-hi la barreja de xocolata i mantega. Mescleu-ho bé fins que quedi tot ben barrejat. Afegiu-hi el preparat sòlid de la farina, llevat i cacau en pols. Torneu-ho a barrejar amb moviments envolvents i poseu-ho en un motllo de 20 cm de diàmetre. Jo us recomano que poseu una mica de paper de forn al voltant dels laterals i que sigui més alt que el motllo, ja que a mi em va pujar molt i se'm va vessar. Poseu-ho a coure al forn preescalfat a 170º uns 30 minuts, fins que al posar-hi un escuradents, aquest surti net. Un cop fred, enretireu la base del motllo i poseu-lo a la nevera, així us costarà menys de tallar.
Prepareu el ganache. Poseu a bullir la nata i llavors afegiu-hi la xocolata. Barregeu-ho bé i deixeu-ho refredar. Quan estigui a temperatura ambient ja el podreu utilitzar. Si el poseu a la nevera se us quedarà molt dur. Si el voleu preparar d'un dia per l'altre, deixeu-lo unes hores a temperatura ambient.
Prepareu l'amíbar, en un cassó poseu l'aigua i el sucre, quan arrenqui el bull, ja el podeu apartar i reservar. Deixeu-lo refredar.
Per muntar el pastís, talleu el bescuit de xocolata formant 3 pisos. Amb un pinzell, humitejeu-lo amb l'almíbar. Poseu a cada pis, una part del ganache i al final poseu el pis superior. Repartiu el ganache que us quedi (reserveu-ne una mica per adornar el pastís) per sobre el pastís i també pels laterals. El ganache que us quedi, poseu-lo en una mànega pastissera i decoreu-lo com més us agradi. A gaudir-ne!!


5 comentaris:

  1. A esto le llamo yo una tarta de chocolate con chocolate, como me las pedia mi hija cuando era pequeña para su cumpleaños! tiene que estar deliciosa, me la llevo, bicos

    ResponElimina
  2. Per xoco adictes totalment perfecta, t'ha quedat molt bé, la Marina té unes mans màgiques, les seves galetes semblen un somni.
    Moltes felicitats a la teva mare.
    Petonets,
    Palmira

    ResponElimina
  3. Dios mío, esto es morir por chocolatosis, jajaja. Que buenísima pinta tiene, por favor!!.
    Un besín.

    ResponElimina
  4. Que pastel tan rico,me encanta el chocolate,lo disfruto un montón asi que apuntadito queda...besitos

    ResponElimina
  5. Caram, Sussi! per posar-se les botes. I casolà, no hi ha res millor! petons

    ResponElimina