dimarts, 11 de desembre del 2012

Porros amb pernil

Com cada any TV3 organitza la Marató. Enguany, els diners que es recullin aniran per la investigació d'aquesta malaltia que per desgràcia a tots se'ns endú algun familiar o amic al llarg de la nostra vida, el càncer. Els nostres companys blogaires Menjasa (Rosa Mª Espinosa), Pambolixocolata i Taller de Postres (Nuria Sagués i Narcís Civil) i Dalaucuiner (Joan i Maria Dalmau), han posat en marxa una iniciativa per donar suport a la Marató des dels gastroblogs. La proposta és cuinar una recepta saludable. A més realitzaran altres activitats amb altres entitats de Caldes de Montbui. Aquí va la meva aportació, una recepta de la meva mare que ens encanta a tots.




Ingredients (4 persones):


5 porros grossos o 10 mitjans
10 talls de pernil dolç
1 Kg de tomates madures
Formatge ratllat
Oli d'oliva
Sal

Preparació:

Primer de tot, bulliu el porros al vapor. Un cop els tingueu ben nets de sorra, poseu-los en una vaporera. Jo utilitzo la vaporera de la cooking chef. Saleu-los una mica i deixeu-los a la vaporera fins que estiguin cuits però al dente. Mentre tant, prepareu la salsa de tomata. Tritureu o ratlleu les tomates. Poseu en una paella una mica d'oli d'oliva i fregiu la tomata ratllada fins que estigui cuita (cooking chef 20 minuts posició 3 de remenar 140º amb la batedora flexible). Un cop tingueu els porros cuits, deixeu-los refredar una mica. Si els porros són grossos, talleu-los en 4 talls i si són mitjans en 2. Passeu-los una mica per farina i fregiu-los una mica en una paella amb oli d'oliva.






Quan els tingueu tots fregits, talleu les llesques de pernil per la meitat i envolcalleu amb ells els porros. Aneu-los col·locant en una safata que pugui anar al forn.


Poseu per sobre la tomata fregida i el formatge ratllat.


Enforneu-lo fins que estigui daurat a l'opció grill del vostre forn. Espero que us agradi, a casa els meus fills fan festa quan els fem!!

8 comentaris:

  1. requetericos,me gusta mucho esta receta,si tuviera los ingredientes los prepararía ahora mismo...besitos

    ResponElimina
  2. Oh, quina bona idea, Sussi! Han de ser boníssims, aquests porros! Avui també publico la meva, a veure si em queda tan xula com la teva!! Tots amb la Marató! Petonets

    ResponElimina
  3. Muy buena receta y los puerros muy saludable.
    saludos. :-))

    ResponElimina
  4. buenisisisissmos!!!, yo me apunto a comerlos :-)

    ResponElimina
  5. Han de quedar molt bons, els havia preparat amb beixamel però amb tomàquet molt més saludables!
    Petonets,
    Palmira

    ResponElimina
  6. Sovint tenim els porros massa oblidats...una molt bona recepta Sussi!!

    ResponElimina
  7. Quina pinta! Un recepta senzilla i original. Moltes gràcies per participar a la nostra convocatòria!

    ResponElimina