dilluns, 29 d’octubre del 2012

Galetes de xocolata decorades amb fondant

Ja fa dies que tenia pendent de penjar la recepta d'aquestes galetes. Als meus fills poques són les galetes que els hi agraden però aquesta recepta amb xocolata si que va tenir èxit. La recepta està treta de Pasteleria creativa. Vaig aprofitar a més per decorar-les amb fondant...



Ingredients (25-30):

200g de mantega
200g de sucre
1 ou
350g de farina
50g de cacau en pols

Preparació:

Tenir la mantega a temperatura ambient; si no heu tingut temps o no hi heu pensat, poseu-la al microones uns 2 minuts, funció de descongelat. Poseu la mantega en un bol, juntament amb el sucre i bateu-ho fins que tingui un color blanquinós. Afegir-hi l'ou una mica batut. Passeu la farina per un tamís i afegiu-la al bol juntament amb el cacau. Barregeu-ho fins que quedi una mescla homogènia.
Formar una bola i embolcallar-la amb paper film. Deixeu-la reposar una hora a la nevera.
Preescalfeu el forn a 180º i comenceu a tallar les galetes. Amb un corró aplaneu la massa fins que tingui un gruix d'uns 4 mm. Talleu les galetes amb tallapastes o si no en teniu ho podeu fer amb un got petit. Aneu-les posant en una plata. Introduiu-les al forn i deixeu-les coure uns 8-10 minuts.
Si teniu fondant les podeu adornar com més us agradi. Aquí us deixo unes idees.
 

  

dijous, 25 d’octubre del 2012

Mandonguilles ràpides amb salsa de tomata

Quan tinguis carn picada, poc temps i no vulguis fer  les típiques hamburgueses, aquesta és una recepta perfecte!! En poca estona tens unes mandonguilles d'allò més bones.. prepara una mica de pa i a sucar a la salsa. Són ideals per acompanyar-les amb una mica d'arròs bullit i també per dur-les al tupper..


Ingredients (4 persones):

600g de carn picada (meitat porc i meitat vedella)
1 ou
All i julivert picat fi
Sal
2 cullerades de pa torrat
400 g de tomata fregida (de pot o feta a casa)
Unes fulles de romaní i farigola ( o herbes al gust)
3 cullerades d'oli d'oliva
200ml d'aigua calenta

Preparació:

Primer de tot prepareu la carn. Poseu en un bol les carns juntament amb l'all, el julivert, la sal l'ou i el pa torrat. Remeneu-ho tot molt bé. Si veieu que queda poc compacte, afegiu-hi una mica més de pa torrat. Poseu en una cassola, l'oli d'oliva i quan estigui calent, afegiu-hi la tomata fregida. Feu-ho escalfar a foc lent. Ara aneu preparant les mandonguilles. Agafeu una mica de carn i amb les mans aneu fent boletes. Afegiu-les directament a la cassola amb la tomata fregida. No cal enfarinar-les i ja veureu que no se us desfaran. Quan les tingueu totes a la cassola, afegiu-hi l'aigua i les herbes que hi vulgueu afegir.


 Deixeu-ho coure tot junt uns 15-20 minuts depenent de la mida de les mandonguilles. No les feu coure massa, sinó queden molt seques!!




dissabte, 20 d’octubre del 2012

Arròs integral amb verdures

A casa ens encanta l'arròs, de qualsevol manera, però a hores d'ara encara no havíem provat mai l'arròs integral. Cada cop més ens hem de fixar en el que mengem, d'on ve, i sobretot que hi han afegit. No està de més a l'hora de menjar, intentar menjar sa. En definitiva que hem provat l'arròs integral, que aporta molt fibra amb el segó (la part que treuen a l'arròs blanc) i moltes vitamines. En aquesta ocasió vaig fer l'arròs per endur-me'l al tupper per dinar a la feina i em va semblar una bona i saludable proposta. Per sobre el vaig amanir amb una salsa de mostassa antiga boníssima que em va passar la Núria, una companya de la feina i que ara l'afegeixo a totes les amanides de tant bona que està.


Ingredients (4 persones): 

400g d'arròs integral
800ml d'aigua
1 carbassó gros
1 bròquil (bròcoli)
4 culleradetes de sal


Per la salsa de mostassa antiga:

50ml d'oli d'oliva extra verge
1 cullerada de mostassa antiga
1/2 culleradeta d'all sec
1/2 culleradeta d'orenga
1/2 culleradeta de julivert picat


Preparació:

Primer de tot coeu l'arròs. Poseu l'aigua a bullir i afegiu-hi l'arròs i la sal. Triga a coure's més que l'arròs blanc. Jo el vaig deixar aproximadament mitja hora, de tota manera respecteu el temps que posi a l'envàs. Un cop cuit passeu-lo per aigua freda per aturar la cocció.
Mentre es cou l'arròs podeu anar preparant les verdures. Renteu-les i talleu-les a trossos petits. El carbassó a quarts i el bròquil  en petites branquetes. Poseu una mica d'oli en una paella i quan estigui calent, afegiu-hi les verdures. Saltegeu-les fins que estiguin al dente, és a dir no massa cuites. Reserveu-les.
Ara podeu preparar la salsa. Poseu tots els ingredients en un bol i remeneu-ho bé, no cal sal ja que la mostassa ja és prou forta.

Ja podeu anar per muntar el plat. Poseu una anella de servir al mig del plat. Poseu-hi l'arròs i apreteu-lo una mica. Poseu a sobre les verdures ben posades. Ja podeu treure l'anella i amanir-ho amb una mica de salsa de mostassa.


Apunts:


- Aquest plat és ideal per al tupper. Us recomano separar l'arròs de les verdures i així evitarem que aquest s'estovi. Barregeu-ho en el moment de menjar. Amaniu amb la salsa a l'últim moment.

- Si feu més arròs del compte sempre el podeu guardar a la nevera en un tupper.

dissabte, 13 d’octubre del 2012

Pumpkin Bars (pastís de carbassa)

Ja ha passat un mes i els nostres amics de "Els fogons de la Bordeta" han proposat per aquest mes d'ingredient la carbassa. La veritat és que a casa no som massa de carbasses, màxim alguna crema com ja he publicat anteriorment. Per la proposta m'he decidit a provar un pastís que va fer l'Annie de canal cocina del programa "Las recetas de Annie". Com ja aneu veient m'encanta provar cuines noves i l'Americana tradicional sempre m'ha captivat., aquells pastissos de les pel·lícules americanes....
La massa del pastís queda molt esponjosa i de molt bon gust. La crema de sobre a base de formatge d'untar l'hem trobat una mica massa dolça pel nostre gust.




Ingredients: (14-16 persones):

 4 ous
150g de sucre
400g de carbassa
170g de mantega fosa
300g de farina
2 culleradetes de llevat en pols
1 culleradeta de bicarbonat
1 culleradeta de canyella
125g de nous pelades
Per la cobertura de crema de formatge:
90g de crema de formatge (tipus Philadelphia)
85g de mantega
1 culleradeta d'extracte de vainilla
15ml de nata líquida
400g de sucre glas

Preparació:

Primer de tot prepareu la carbassa. Peleu-la i bulliu-la. Us recomano utilitzar el microones. Un cop pelada, talleu-la a trossos i poseu-la en un bol. Tapeu el bol amb paper film de manera que no surti el vapor al coure's. En 10 minuts la tindreu cuita.
Preescalfeu el forn a 170º. En un bol, barregeu els ous amb el sucre i la mantega. Un cop tingueu una massa homogènia, afegiu-hi la carbassa i mescleu-ho tot bé. Afegiu la farina tamisada, el llevat, el bicarbonat i la canyella. Barregeu-jo tot bé. Poseu la massa en un motllo i coeu-la al forn uns 25 minuts ( jo he utilitzat un motllo de silicona rodó de 30cm).


Mentre deixeu refredar el pastís, prepareu la cobertura. Barregeu la crema de formatge, amb la mantega, la vainilla, la nata líquida i el sucre glas.
Amb la crema resultant cobriu el pastís i repartiu per sobre les nous.