dilluns, 18 de febrer del 2013

Pastís Selva Negra

Dissabte va ésser l'aniversari del meu home. Per celebrar-ho vaig fer una adaptació del famós pastís alemany Selva Negra. L'Schwarzwäldenrkirsch Torte, deu el seu nom al licor de kirsch que s'utilitza per banyar el bescuit. Aquest és un licor típic de la zona alemanya de la Selva Negra. Jo en aquesta ocasió no he farcit a dins el pastís amb cireres en almívar ja que a casa a gairebé ningú li agraden..
La recepta l'he tret del llibre "Chocolate" de Rosalba Gioffré, si us agrada la xocolata no us el podeu perdre!



Ingredients:

Pel bescuit de xocolata:

4 ous
120g de sucre
70g de farina
3 cullerades de cacau en pols (pur)
50g d'ametlles moltes
30g de mantega fosa
1/2 culleradeta de llevat
1 motllo de 20cm de diàmetre

Pel farcit i cobertura:

600g de nata muntada
100 g de làmines de xocolata

Per l'almíbar:

60g de sucre
125g d'aigua
3 cullerades de licor de kirsch (cirera)

Preparació:

Primer de tot prepareu el bescuit. Separeu les clares dels rovells d'ou i bateu les clares fins a punt de neu, reserveu. Bateu els rovells d'ou amb el sucre fins que quedi una mescla escumosa. Afegiu-hi a poc a poc la farina tamisada juntament amb el cacau, el llevat i la farina d'ametlla. Remeneu  amb unes baretes i afegiu la mantega fosa. Afegiu les clares muntades amb una llengua amb moviments envolvents, sempre afegint les clares de mica en mica, per tal que no baixi el conjunt. Aboqueu la massa dins el motllo prèviament engrassat i enfarinat. Poseu el bescuit a coure al forn preescalfat a 180º. Trigarà entre 30-40 minuts a coure's.
Mentre el cou el bescuit, prepareu l'almívar. Poseu tots els ingredients menys el kirsch en un cassó i feu-lo bullir a foc baix durant uns 5 minuts. Quan l'enretireu del foc, afegiu-hi el licor. Reserveu.
Un cop el bescuit estigui fred, talleu-lo per la meitat. Banyeu el primer pis del pastís amb l'almívar i repartiu una bona capa de nata a sobre. Poseu a sobre la segona part del bescuit. Repartiu la resta de la nata sobre el pastís i també pels costats. Decoreu els laterals i el centre del pastís amb les làmines de xocolata. Guardeu-lo a la nevera, d'un dia per l'altre encara està més bo.



6 comentaris:

  1. Tiene que estar delicioso y la presencia es inmejorable. Un abrazo, Clara.

    ResponElimina
  2. òndia, quin pastís més bo, Sussi! Felicitats al teu home!

    ResponElimina
  3. Madre mía, yo no puedo ver a estas horas... Bueno, ni a estas, ni a ninguna, con lo que me gusta el chocolate. Impresionante, seguro que es un éxito
    Besinos

    ResponElimina
  4. Te quedó precioso guapa y ese corte es impresionante!!
    Una delicia!

    ResponElimina
  5. Tot un clàssic i fet a casa, quin luxe pel teu home!!!!
    Moltes felicitats per ell!
    Petonets,
    Palmira

    ResponElimina