diumenge, 24 de març del 2013

Brunyols de l'Empordà

Ja ha arribat Setmana Santa i com cada any, toca fer els bunyols. A casa com que ens encanten, en som uns incondicionals. Cada any faig la mateixa recepta, que comporta una espera força feixuga, a veure si puja bé la massa, a veure si ens passem en el temps...Aquest cop però he decidit tastar una recepta nova, que fa uns dies va fer la Marina del blog "Tapa't de tapes". El resultat genial, estan bonissims, molt esponjosos i amb molt bon gust. el procés a més és molt més senzill, per tant aquesta recepta l'aniré repetint si o si. He fet unes poques modificacions de la recepta original per aportar-li una mica més de gust, afegint la matafaluga i un xic més de farina ja que em semblava la massa una mica massa líquida.



Ingredients:

Per la massa mare (12 hores abans):

125g de farina de força
100ml de llet
50g de llevat fresc

Per la massa de brunyols:

500-600g de farina de força
Massa mare anterior
75g de mantega temperatura ambient
60g sucre
Pell d'una llimona petita ratllada
5 ous
5g de sal
75ml de llet
1 raig d'anís
1 cullerada de matafaluga
5g de llevat en pols (Royal)
Oli d'oliva
Pell de llimona per fregit els brunyols
Sucre i sucre glas per empolsir els brunyols


Preparació:

Primer de tot el dia abans prepararem la massa mare. En un bol posem la farina de força, la llet i el llevat. Ho remenem fins aconseguir una massa homogènia, tapem el bol amb un drap de cuina i el deixem tota la nit que pugi.






El segon dia en un bol més gran, posarem la resta d'ingredients per fer els brunyols, la farina(500g), la massa mare, la mantega, el sucre, la ratlladura de llimona, els ous, la sal, l'anís, el llevat en pols i la matafaluga.


S'ha d'amassar uns 15 minuts, jo ho he fet amb el ganxo d'amassar de la Cooking chef. Amasseu una mica i si veieu que la massa és massa líquida, afegiu-hi una mica més de farina. Jo aprofito la temperatura de la cooking. L'he deixat en el bol, he posat la temperatura del robot a 30º, he tret el ganxo d'amassar i he posat 15 min a la velocitat 3 de remoure.


 Deixeu pujar la massa una mitja hora.




Poseu oli d'oliva en una cassola de fondo baix. Poseu-hi unes tires de pell de llimona. Quan estigui calent l'oli, aneu tallant trossets de massa amb unes tisores i feu boletes. Poseu-les a fregir dins l'oli.


 Quan les aneu traient de l'oli, poseu-les en un recipient, i empolsiu-los amb sucre normal o amb sucre llustre. Jo n'he fet la meitat de cadascun.









6 comentaris:

  1. Son imprevisibles estas pequeñas delicias. Cada año es un no saber qué ocurrirá, si saldrán bien, mejor o peor... o no saldrán. Forma parte de su encanto.
    Saludos desde Waterbridge

    -Andy-

    ResponElimina
  2. T'han quedat sensacionals!
    Jo sempre faig els de vent amb pasta choux, a veure si algun cop ma'traveixo amb aquests...

    ResponElimina
  3. Te han quedado de lujo estos buñuelos de viento, además así pequeñitos te comes más de uno sin cargo de conciencia...jeejje

    ResponElimina
  4. T'han quedat fantàstics, Sussi! Tan rodonets...! Segur que no en queden, oi? Els brunyols són de "doma'n doma'n" i sense saber perquè volen en un moment! M'alegro que t'agradés la recepta, i que t'hagis animat a fer-la encara més!! Petonets

    ResponElimina
  5. hola !!!carai que toca fer brunyols....y aquesta recepte amb sembla genial...tan doradets i esponyosos...amb quedo per aquí que aprendre de segur mes coses...petons.

    ResponElimina