dilluns, 18 de març del 2013

Coca de Farners de yema

Poc a poc, ja he arribat a les 100 receptes!!! i per celebrar-ho res millor que a més coincideixi amb l'aniversari de la meva germana. Un any més!! I per fer el pastís de celebració he triat l'ingredient que més li agrada, la yema.
Aquesta és una coca típica de Santa Coloma de Farners. També la fan farcida de nata, la podeu trobar a la recepta de la mona de Pàsqua. Si algun cop hi aneu, passeu-vos per la pastisseria Trias, fan una yema boníssima ( a part de les típiques galetes), el torró de yema, enlloc l'he menjat més bo.
Doncs aquí us deixo la recepta, tot i que no són gaire llaminers, va volar!!



Ingredients (12-15 persones):

Pel bescuit:

3 ous
80 ml de llet
140g de farina
150g de sucre
1/2 sobre de llevat (Royal)
Ratlladura de 1/2 llimona
Un polsim de sal
Un raig d'essència de vainilla

Pel farcit i cobertura

1kg de yema
150g de mantega a temperatura ambient
300g de sucre glas
Essència de vainilla
Una culleradeta d'aigua

Sucre per cremar

Preparació:

Primer de tot prepareu el bescuit. Separeu les clares dels rovells. Poseu en un bol (jo el de la cooking chef) les clares i munteu-les a punt de neu. A mig muntar, afegiu-hi la meitat del sucre. Guardeu les clares per després. Ara en el mateix bol, poseu les clares i munteu-les amb el sucre restant. Quan tingui un color blanquinós, afegiu-li l'oli, la llet , la pell de llimona, la vainilla i la sal. Remeneu amb compte. Afegiu-hi la clara amb moviments envolvents i a poc a poc aneu afegint la farina passada pel tamís i el llevat.
Poseu la mescla resultant en un motllo. Jo en aquesta ocasió he fet una plata del forn, folrada amb paper de cuina i una sola capa, és a dir que he utilitzat la mida de la plata i l'he tallat per la meitat. He obtingut així dues capes pel pastís.

La recepta de la yema la teniu a l'enllaç anterior. Si voleu, podeu pintar el fons del bescuit base amb un almívar o una mica de licor. Poseu a sobre 2/3 parts de la yema. A sobre poseu l'altre base de bescuit. Aboqueu sobre la última base, la yema reservada. Repartiu-la uniformement sobre el pastís. Ara ja podrem anar per cremar la yema. Repartiu per sobre la yema sucre abundant. Amb un cremador o soplet, aneu cremant el sucre. Per adornar el pastís podeu fer servir una crema de mantega.
Per fer la crema de mantega, en un bol poseu la mantega a temperatura ambient i el sucre glas. Amb una batedora aneu muntant la mantega, afegiu la vainilla, l'aigua fins que estigui tot muntat. Amb una mànega, adorneu el pastís com més us agradi.
Us recomano que la feu d'un dia per l'altre, guanya de gust!!



5 comentaris:

  1. Que pinta mad deliciosa! Me encanta la cobertura de yema quemada

    ResponElimina
  2. me encanta esta tarta ,se ve deliciosa..besos

    ResponElimina
  3. Felicitats a tu i a la teva germana, amb aquesta coca segur que ho vau celebrar molt bé!

    ResponElimina
  4. Guapa, felicitats a la teva germana i també a tu que li has fet un pastís fantàstic. Aquesta yema també l'he de tastar jo, que té una pinta...
    Un petó.

    ResponElimina