divendres, 10 de maig del 2013

Macarons de taronja

Aprofitant l'orange curd, he fet aquests macarrons, postre típicament francès i visualment espectacular. A més a més són deliciosos. Si teniu ocasió d'anar a França, pareu-vos a les pastisseries especialitzades en macaron, n'hi ha de tots els gustos i colors, és un gust per la vista.
La veritat és que no és una recepta fàcil. Al  mateix dia que vaig fer aquests de taronja en vaig fer uns de xocolata que no em van quedar massa bé. A veure la propera!


Ingredients:


180g de clares
40g de sucre
5g de suc de llimona
400g de sucre glas
250g de farina d'ametlla
Colorant taronja
Orange curd per farcir

Preparació:


Barrejar en un bol el sucre glas i la farina d'ametlla. Amb una batedora (jo la meva cooking chef) batem les clares d'ou a punt de neu. A mig batre, afegiu la llimona i el sucre normal. Us ha de quedar una merenga ben muntada. Afegiu per tandes les clares muntades a la barreja de farina d'ametlla i sucre glas. Feu-ho amb moviments envolvents, per tal que no baixin les clares. En aquest moment, afegiu el colorant taronja, remeneu fins que quedi ben repartit el color. Poseu la mescla en una mànega pastissera, amb una boquilla llisa.
Agafeu una plata adient per anar al forn i poseu-hi un paper sulfuritzat o una esterilla de silicona. Aneu fent cercles de massa sobre la plata, intenteu que siguin de la mateixa mida. Ara haureu de deixar que reposin un mínim de mitja hora. Durant aquest temps, la superfície del macaron es secarà una mica i un cop al forn, només s'inflarà pels costats, donant lloc a la forma tant característica d'aquestes postres.


Un cop passada la mitja hora, els posarem al forn preescalfat a 160º. Els deixarem uns 12-15 minuts.


Per saber si estan, hem de comprovar que per la part de sota no s'enganxin a al superfície.
 Ara un cop cuits podem reservar-los així uns quants dies.


 Els podem farcit del que més ens agradi. Jo en aquest cas, he aprofitat que tenia orange curd. No deixeu de tastar-los!!!


 

Recomanacions:

* Passeu la farina d'ametlla per un sedàs, així evitareu que passin a la mescla trossets grossos d'ametlla que després eviten que pugi correctament el macaron.
* Si no teniu molta pràctica amb la mànega pastissera per fer els cercles de la mateixa mida, podeu dibuixar en un full de paper del forn els cercles, doneu-li la volta i feu-los servir com a patrons.
* Comproveu si estan cuits, sinó us quedaran buits de dins i molls, amb la qual cosa perden consistència.
* Si els deixeu assecar 1 dia encara estan més bons.


12 comentaris:

  1. TE quedaron geniales Susi. Yo voy a ver si los repito que me encantaron
    Besitos

    ResponElimina
  2. Que ricos de naranja!! Y te han quedado muy bien, se ven muy apetitosos... ya cogería este de encima! hehehe :P

    Un beso guapa y buen fin de semana!!

    ResponElimina
  3. No sé com han quedat els de xocolata però aquets han surtit molt bé i el color increïble!
    Per cert els maracons aquets tan sols son de París, perqué a varies zones de França tenen també macarons però si els ingredients coincideixen, l'aspecte és molt different i es fan com una guerra entre ells sobre aquest tema jejeje
    Petonets i bon cap de setmana,
    Palmira

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Palmira! nosaltres vam estar per Carcassone i per la Bretanya i estava ple de pastisseries de només macarons com aquests!!

      Elimina
  4. Ohhh t'han quedat moníssim!! Jo no m'atreveixo amb els macarons, ni de conya em quedarien tan bé!! Segur que amb un cafelito estan boníssims!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Estan bonissims, però ho has de probar, jo crec que és la 4º vegada que els faig, les primeres no van ser tant exitoses!!

      Elimina
  5. T'han quedat genials!!!! jo m'hi he de tornar a ficar, vaig fer-ne un cop i no van quedar malament. M'agrada la idea del orange curd ;)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Amb l'àcid de l'orang curd queda molt bé un cop els vaig fer amb el lemon curd i encara millor!!

      Elimina