dilluns, 13 de maig del 2013

Soufflé d'espàrrecs de marge

Aprofitant que aquestes últimes pluges han deixat els marges farcits d'espàrrecs, he fet uns soufflés. El soufflé tot i que els ingredients són molt senzills són bastant complicats pel que fa a la cocció. Aprofiteu la verdura que més us agradi per fer-ne variants, són boníssims i molt suaus al paladar.


Ingredients (6 soufflés):                           

400 g d'espàrrecs
1 ceba petita
5 ous
100ml de caldo de verdures
Sali oli d'oliva

Per la beixamel

30g de mantega
60g de farina
300ml de llet
Sal i pebre


Preparació:


Posar la ceba tallada ben fina a coure a foc vaix amb una mica d'oli. Quan estigui daurada, afegiu-hi els espàrrecs tallats petits. Deixeu-los coure a foc baix uns 2-3 minuts. Afegiu-hi el caldo de verdures i deixeu-ho al foc fins que els espàrrecs estiguin cuits. Amb un robot o amb una batedora, tritureu-ho fins que quedi ben fi. Ara prepareu la beixamel. El un caçó poseu la mantega, quan estigui desfeta, afegiu-hi la farina, remeneu i aneu afegint a poc a poc la llet. No pareu de remenar per tal que no surtin grumolls. Quan estigui espessa, afegiu-li sal i una mica de pebre. Fora del foc, barregeu la beixamel amb la crema d'espàrrecs. Afegiu a aquesta mescla, els rovells dels ous. Munteu les clares d'ou a punt de neu. Afegiu a la barreja anterior d'espinacs, les clares muntades. Afegiu-les a poc a poc. Primer un terç de les clares i remeneu i després la resta, sempre amb moviments envolvents i així les clares no baixaran.


Preescalfeu el forn a 180º (a dalt i baix). Agafeu els motllos de soufflé i passeu-hi una mica de mantega i farina. Ompliu els motllos amb la barreja anterior uns 2/3, ja que pujarà dins el forn.
Enforneu-los uns 40 minuts depenent de la mida del motllo. Quan tinguin un cert to daurat ja els podreu treure del forn i servir inmediatament.


16 comentaris:

  1. Quina recepta més original!
    El souflé s'ha de menjar al moment, però val la pena arriscar-se, m'encanta!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si Gemma això dels souffles te el seu punt. Una abraçada!!

      Elimina
  2. Molt bona idea, això de fer-ne soufle, sussi! El de marge, és un espàrrec de gust intens que segur que fa aquesta recepta boníssima!! Petons

    ResponElimina
  3. Cuando salimos al campo coger los esparragos,siempre lo cocino en tortilla,pero un día de estos prepararé tu soufle que buena pinta si que tiene....Besets.

    ResponElimina
  4. A casa som molt de soufflés, em semblen senzills i si els servim tan aviat com els sortim del forn no baixen massa. Amb espàrrecs mai ho he probat però es veuen boníssims.
    Per cert, el secret per que pugin bé és de "pintar" la mantega o l'oli de dalt a baix i paral.lel per que la mantega ajudi el soufflé a pujar.
    petonets,
    palmira

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Palmira, ja ho probaré el proper cop i a veure si em pugen més!!!

      Elimina
  5. Uauhhh, amb el que m'agraden els espàrrecs, aquesta recepta per mi es de 10!!!!
    Doncs prepara't per les pluges que venen aquests dies, tindràs espàrrecs per donar i regalar, jeje
    Un petó, guapa.

    ResponElimina
  6. Que delicia , y con esparragos que son mi locura, te ha quedado maravilloso. Mil besicos

    ResponElimina
  7. Pero que rico tiene que estar.
    A mi no me sale nunca, lo he intentado y nada, no hay manera.

    ResponElimina