diumenge, 30 de juny de 2013

Pastís de moka

L'altre dia vaig veure aquesta recepta al blog de l'Elena, "Chocolate y pimienta". Ahir va ser el sant del meu nebot Pau i com que li agrada molt el cafè, vaig pensar que, què millor que fer aquesta recepta. Ja us puc dir que la repetirem segur, aquesta crema de moka està deliciosa!!

DSC_0015 

Ingredients (motllo de 20cm):


1 base de bescuit genovés 

Per l'almíbar:

50ml d'aigua
DSC_0017100g de sucre

Per les natilles de cafè:

180g de sucre
100ml d'aigua
3 rovells
10g de cafè soluble i 20ml d'aigua

Per la crema de moka:

250g de mantega a temperatura ambient

Per la decoració:

Fideus de xocolata


Preparació:

Primer de tot heu de fer la massa del bescuit. Amb antelació prepareu l'almíbar, escalfeu l'aigua al microones i barregeu-hi el cafè soluble. Reserveu-ho. Ara ja podeu fer les natilles. Poseu l'aigua i el sucre al bol de la cooking chef o termomix temperatura 100º amb la pala flexible velocitat 2 uns 7-8 minuts. Afegiu-hi els rovells d'ou i deixeu coure 10 min a 90º velocitat 4.Quan hagi espesseït la mescla, afegiu-hi el cafè.
Barregeu-ho bé, ha de quedar una mescla una mica espessa, sinó deixeu-ho una estona més. Podeu fer el mateix al foc en un cassó.

DSC_0001


Deixeu que es refredi. Un cop refredat podreu anar per fer la crema de moka. Poseu al bol de la cooking chef o similar, la mantega a temperatura ambient. Amb unes barilles, munteu una mica la mantega, 30s a velocitat 4. Aneu afegint a poc a poc les natilles de cafè, seguia a la mateixa velocitat, veureu que es va muntant la mescla.
DSC_0002

Quan tingueu el punt desitjat, ja tindreu la crema feta.
 Per muntar el pastís, talleu per la meitat el bescuit genovès i poseu una capa de crema de moka.


Poseu el bescuit cap per avall, es a dir, la base que normalment és més planera, poseu-la a dalt. Amb una espàtula repartiu crema de moka per sobre i pels costats del pastís. Amb compte aneu posant als costats els fideus de xocolata, (les altres receptes hi posen ametlles laminades però crec que lliga molt bé la xocolata i el cafè..). Amb la crema de moka que sobra, decoreu al gust!!!




DSC_0022

2 comentaris: