diumenge, 30 de juny del 2013

Pastís de moca

L'altre dia vaig veure aquesta recepta al blog de l'Elena, "Chocolate y pimienta". Ahir va ser el sant del meu nebot Pau i com que li agrada molt el cafè, vaig pensar que, què millor que fer aquesta recepta. Ja us puc dir que la repetirem segur, aquesta crema de moca està deliciosa!!

DSC_0015 

Ingredients (motlle de 20 cm):


1 base de bescuit genovés 

Per l'almívar:

50 ml d'aigua
DSC_0017100 g de sucre

Per les natilles de cafè:

180 g de sucre
100 ml d'aigua
3 rovells
10 g de cafè soluble i 20 ml d'aigua

Per la crema de moka:

250g de mantega a temperatura ambient

Per la decoració:

Fideus de xocolata


Preparació:

Primer de tot heu de fer la massa del bescuit. Amb antelació prepareu l'almívar, escalfeu l'aigua al microones i barregeu-hi el cafè soluble. Reserveu-ho. Ara ja podeu fer les natilles. Poseu l'aigua i el sucre al bol de la cooking chef o termomix temperatura 100° amb la pala flexible velocitat 2 uns 7-8 minuts. Afegiu-hi els rovells d'ou i deixeu coure 10 min a 90° velocitat 4. Quan hagi espesseït la mescla, afegiu-hi el cafè.
Barregeu-ho bé, ha de quedar una mescla una mica espessa, si no deixeu-ho una estona més. Podeu fer el mateix al foc en un cassó.

DSC_0001


Deixeu que es refredi. Un cop refredat podreu anar per fer la crema de moca. Poseu al bol de la cooking chef o similar, la mantega a temperatura ambient. Amb unes barnilles, munteu una mica la mantega, 30 s a velocitat 4. Aneu afegint a poc a poc les natilles de cafè, seguia a la mateixa velocitat, veureu que es va muntant la mescla.
DSC_0002

Quan tingueu el punt desitjat, ja tindreu la crema feta.
 Per muntar el pastís, talleu per la meitat el bescuit genovès i poseu una capa de crema de moca.


Poseu el bescuit cap per avall, és a dir, la base que normalment és més planera, poseu-la a dalt. Amb una espàtula repartiu crema de moca per sobre i pels costats del pastís. Amb compte aneu posant als costats els fideus de xocolata (les altres receptes hi posen ametlles laminades, però crec que lliga molt bé la xocolata i el cafè…). Amb la crema de moca que sobra, decoreu al gust!!!




DSC_0022

2 comentaris: