dimecres, 21 d’agost de 2013

Albergínies farcides

L'hort de casa està en plena producció i entre les verdures que més ens agraden estan les albergínies.
A part de fregides que estan boníssimes sovint a casa les fem farcides. En aquesta ocasió les he farcit de carn. Amb una beixamel per sobre és un primer plat de primera!!

Ingredients (4 persones):

4 albergínies mida mitjana
300g de carn picada (vedella i porc)
1/2 l de beixamel
Sal i oli
Formatge per gratinar

Preparació:

Primer de tot, heu de coure les albergínies. Ho podeu fer de dues maneres, al forn o bé bullides. Si les bulliu queda la pela mes tova, en canvi al forn queda una mica més dura. Si les voleu bullir, partiu-les per la meitat longitudinalment i bulliu-les 15 min en aigua i sal. Jo en aquesta ocasió les he fet al forn. També tallades longitudinalment, les marqueu amb un ganivet i les poseu al forn fins que estigui la polpa cuita.


Mentre es van coent les albergínies, prepareu la carn. Poseu en una cassola oli a escalfar i quan estigui calent, afegiu-hi la carn picada. Aneu remenant fins que estigui cuita. 
Quan estigui tot cuit, buideu les albergínies amb una cullera grossa i reserveu la polpa interior. Afegiu-la a la carn picada i també afegiu-hi tres cullerades de beixamel. Remeneu-ho tot fins que tingueu una farsa homogènia.


Ompliu amb aquesta farsa les albergínies. 

DSC_0017

Escampeu per sobre una mica de beixamel i a sobre el formatge ratllat. En aquest punt, podeu posar-ho al forn. Si en feu moltes de cop, abans de posar-les al forn, les podeu congelar i enfornar-les un altre dia. Serviu-les calentetes!!


DSC_0021

10 comentaris:

  1. Que buenisimas, da gusto de verlas.Besoss

    ResponElimina
  2. Ara que estem a plena temporada l'hem d'aprofitar, ens agraden de totes les maneras i estem omplint ell blog de receptes d'albergínies. Farcides de carn són un plat molt completa. Petons,
    Pilar

    ResponElimina
  3. Farcides són com més m'agraden!!! TOt i que si son de l'horta de casa, m'encanten segur de qualsevol manera!!!
    A aprofitar d'aquesta gran sort!
    Petonets,
    palmira

    ResponElimina
  4. A mi també m'encanten les albergínies, nyam!! i així farcides amb carn, beixamel i gratinades... sense paraules! per mi un plat de 10!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Molt complet, amb una amanida, plat únic. Petons!!

      Elimina
  5. Ohhh, me encanta les albergínies de totes les formes, farcides bonissimes. Petons. Yolanda.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si, realtment fons molt de joc! una abraçada!

      Elimina