diumenge, 4 d’agost del 2013

Coca de Farners de nata

Ahir el meu nebot Pau va fer 17 anys i em va demanar el seu pastís preferit, amb molta yema i nata. Aquesta coca de Farners, típica de Santa Coloma de Farners, és deliciosa i passa molt bé ja que la nata no es fa gens pesada. És èxit assegurat!!


DSC_0048



Ingredients (motllo quadrat 22cm):

1 bescuit genovesa

Ingredients per la yema ràpida (surt aprox. 1 kg):

6 ous (431 g)
sucre 431g
midó 30g
aigua 180 g

Ingredients per la nata

600ml de nata per muntar
Sucre al gust

Preparació:

Primer de tot prepareu el bescuit, podeu seguir la recepta a l'enllaç. Un cop fet el bescuit i refredat, partiu-lo per la meitat i reserveu-lo.
Prepareu al mateix temps que s'està coent el pastís la yema, ja que anirà bé que estigui refredada. Bateu els ous, afegiu-hi l'aigua i coleu-ho tot. Barregeu el sucre amb el midó i uniu les dues barreges. Coeu-ho fins que espesseixi, remenant continuament. Un cop estigui la yema espessa, aboqueu-la sobre el marbre i exteneu-la fins que es refredi (si no la yema queda verdosa). Si us en sobra, la podeu congelar.
Per preparar la nata, poseu-la en un bol i amb una batedora, munteu-la. Si utilitzeu la cooking chef de Keenwood, feu-ho a màxima potència i que estigui la nata ben freda. Quan veieu que comenci a muntar, afegiu-hi el sucre. Si no l'utilitzeu de seguida, guardeu-la a la nevera.
Muntatge de la coca:
Poseu la base del pa de pessic en un aro o quadrat de pastisseria desmotllable. Poseu al fons del motllo una de les parts del bescuit, i a sobre una capa de yema. Afegiu-hi a sobre la nata i anivelleu-ho Sobre la nata poseu-hi l'altre capa de bescuit i a sobre més yema. Poseu sobre la yema sucre i cremeu-ho amb un cremador. Decoreu com vulgeu. Deixeu-ho a la nevera per tal que s'assenti la coca. Desmotlleu-lo de l'aro i repasseu els costats abans de servir.


DSC_0047

1 comentari:

  1. Apa quin súper pastís! no m'estranya que sigui el preferit del teu nebot, perquè fa una pintassa!!

    ResponElimina