dimarts, 10 de setembre del 2013

Coca senyera

Ja arriba l'11 de Setembre, diada de Catalunya!!! demà és un dels dies assenyalats de l'any pels catalans i com bons catalans a casa ho celebrem com cal. Aquest any per postres he ideat una coca que simbolitza la senyera, amb les quatre barres, això si una mica esbiaixades!!
Que passeu tots una bona diada i ho pugueu celebrar en companyia!!
Veureu que és una versió del zebra's cake.



Ingredients ( motllo de 26cm):

DSC_00924 ous                                      

250g de sucre
250ml d'oli de girasol
250ml de llet
300g de farina
1 culleradeta de llevat en pols
2 cullerades de sucre avainillat
Colorants groc i vermell

Preparació:

Poseu els ous en el bol de la batedora (jo cooking chef, barilles) i afegim el sucre fins que estiguin d'un color blanquinós. Sense que pari de batre la batedora, aneu afegint l'oli a poc a poc i després la llet. Traiem el bol del robot i anem afegint la farina passada pel tamís i el llevat. Aneu remenant amb moviments envolvents fins que estigui tot ben unit. En aquest punt separarem les masses en dues. Jo en aquest punt he pesat la massa i he dividit el pes en nou. El pes que m'ha donat l'he multiplicat per 4 que serà la quantitat de massa que necessitaré per fer les barres vermelles. La resta serà (5) la massa groga de les barres grogues. Si no voleu pesar i fer tot aquest procés tant liós, jo he calculat que cada color correspon aproximadament a la mesura d'un cullerot de sopa ben ple. Això, les 4 porcions de massa o 4 cullerots els tenyiu de vermell. La resta, 5 porcions o 5 cullerots, els tenyiu de vermell.
DSC_0081


Ara ve el muntatge de la massa dins el motllo. Unteu un motllo amb mantega i empolsiu-lo amb farina. Per distribuir la massa, jo vaig agafar un cullerot per la massa groga i un altre cullerot per la massa vermella. D'aquesta manera, cada cop posareu una mica de massa groga i una de vermella  i quedaran les línies ben definides. Per començar a muntar la massa, comenceu amb la groga. Amb el cullerot, agafeu massa (una mica més d'un cullerot) i poseu la cullerada al mig del motllo, quedarà un cercle de massa. Ara agafeu la massa  vermella. Poseu la massa vermella, just al mig de la massa que heu posat abans groga. Veureu que la massa vermella, desplaça a la massa groga cap enfora.

DSC_0083DSC_0082

Seguiu amb una cullerada de massa groga, aquesta desplaçarà la taca vermella i així anar fent fins al final. Veureu que a mesura que aneu posant les cullerades, es van formant unes línies vermelles, que seran les barres vermelles de la senyera.



DSC_0084

Quan hàgiu acabat amb tota la massa, poseu-lo al forn preescalfat a 180º. Poseu calor a dalt i baix i situeu-lo al segon pis començant per baix. Trigarà uns 30-40 minuts en coure's. Comproveu que està cuit, posant un escuradents que travessi la coca, si surt sense massa, voldrà dir que ja està. Enretireu-lo del forn i deixeu-lo refredar. Podeu posar per sobre una capa de xocolata però també queda maco sense, ja que es veuen els cercles de la massa vermella!

DSC_0097

13 comentaris:

  1. Una manera perfecta de celebrar la diada!!!
    Amb aquests colors queda perfecte, no sabia que anant de cullerada en cullerada quedava tan bé!
    Petonets i feliç diada!!
    Palmira

    ResponElimina
  2. M'encanta, m'encanta, m'encanta!!!!!! ja havia vist el zebra cake algun cop, però sens dubte em quedo amb aquest, súper patriòtic!! Bona Diada!!

    ResponElimina
  3. Felicidades, yo estuve 13 años y es parte de nosotros ya que mi hijo es Catalán.Te quedo muy rica y un color precioso.Besitos

    ResponElimina
  4. Una versió genial!!!!
    Que passis molt bona diada!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Espero que passessis una bona diada Gemma també gràcies!!

      Elimina
  5. Que original! M'agrada. El tall sembla la senyera al vent. Bona Diada!

    ResponElimina
    Respostes
    1. M'ha encantat la teva visió ja que vaig pensar que podria haver quedat més centradetes les barres!! gràcies!

      Elimina
  6. que bonito! y tiene que estar buenisimo, bicos

    ResponElimina
  7. Havia sentit parlar d'aquesta el·laboració però amb xocolata, ja m'ha quedat clar com es fa! per cert... felicitats pel premi a Manlleu...(acabe de veure-ho en un altre blog) Marta

    ResponElimina