dimarts, 17 de setembre del 2013

Melmelada de tomata

DSC_0049Amb l'excedent de tomates de l'hort familiar, aquest any m'he animat a fer melmelada de tomata. Quan era petita sempre en feia, m'encantava fer melmelades i la de tomata recordo que era una de les que més m'agradava. Us deixo aquí la recepta perquè us animeu a fer-la i en els propers dies ja us donaré algun consell de combinació per a aperitius.

DSC_0022


DSC_0026Ingredients:

1 kg de tomates ben madures
400-450g de sucre
2 branques de canyella

Preparació:

Per fer la melmelada de tomata, el que porta més feina és pelar-los i treure les llavors. En el meu cas com que les tomates eren acabades de collir, es pelaven molt bé, però si no és el vostre cas, feu una creu a la pell de la tomata ( a la part superior) i escaldeu-les un moment en aigua bullent. Un cop treta la pela, talleu-les per la meitat i traieu les llavors. Talleu les tomates a talls i peseu 1 kg. Poseu una cassola al foc i afegiu-hi la tomata, el sucre i la canyella. Deixeu-ho coure entre 1 hora i 1 hora i mitja, dependrà del tipus de tomata i també de la temperatura del foc ( jo l'he cuit a la cooking chef, velocitat de cocció 3 temperatura 120º).

DSC_0001

Per saber el punt de cocció, veureu que mica a mica s'anirà espessint. Estarà cuita, quan al posar-la en un platet, no bessa i al cap d'un moment fa un tel translúcid a sobre.

DSC_0004


No us guieu per la consistència, ja que un cop es refreda, sempre s'espesseix una mica i podeu cometre l'error de coure-la en excés i desprès queda dura com un caramel.  Per guardar-la en pots, aquests abans els haureu hagut de rentar bé i esterilitzar-los. Quan la melmelada surti del foc, poseu-la ràpidament als pots       ( mireu de no cremar-vos!), tapeu els pots i poseu-los cap per avall. Amb la calor de la melmelada, ja farà el buit.

DSC_0002


Us animo a preparar-la i tastar-la, us encantarà!!

DSC_0025

5 comentaris:

  1. Quina pinta aquesta torrada amb melmelada de tomàquet casolana!! a mi m'encanta pels aperitius, sobretot combinada amb formatge, mmm!

    ResponElimina
  2. Sussi, boníssima! A casa també en som molt fans i en fem cada any. Això de convertir una verdura en una cosa dolça té un nosequè... oi? Petons!

    ResponElimina
  3. La melmelada de tomàquet és de les meves preferides, i si és amb tomàquets del propi hort encara ha de ser més bona. El toc de la canyella ha de quedar molt bo!

    ResponElimina
  4. Saps que la melmelada de tomàquet mai l'he feta a casa ?! Amb totes les que preparo, aquesta mai hi he pensat! Me l'apunto per l'any vinent!
    Boníssima segur!
    Petonets,
    Palmira

    ResponElimina
  5. Muy buena pinta la mermelada,un besazo Vanessa de Il Prezzemolo Tritato

    ResponElimina