dijous, 5 de setembre de 2013

Pastís ràpid de mató

L'altre dia veient el programa de Amanda Laporte a Canal Cocina, em van entrar ganes de fer aquesta recepta. És super ràpida i el resultat, espectacular. Per sobre el pastís, que queda quallat amb la gelatina, podeu posar la melmelada que més us agradi. Jo en pocs dies ja l'he fet dos cops, un amb melmelada de gerds i una altra amb melmelada de prèsec. Quina triareu vosaltres??? al gust, com si no hi voleu posar melmelada, la tria és vostra.

DSC_0015

DSC_0012 Ingredients (8-10 persones):


300g de galetes tipus diggestive
100g de mantega
1 cullerada d'aigua
200g de mató
4 fulls de gelatina
150ml de nata per muntar
100g de sucre
Ratlladura d'una llimona
250g de melmelada al gust
Motllo de 23 cm

Preparació:

Primer de tot prepareu la base del pastís. Tritureu en un robot les galetes i barregeu-les amb la mantega fosa a temperatura ambient i la cullerada d'aigua.

DSC_0006

Quan quedi com una pasta, esteneu-la sobre un motllo. Si poseu a sota un full de paper de forn, us serà més fàcil  desmotllar-la. Poseu la base a la nevera mentre prepareu el farcit.



Per fer el farcit,poseu la gelatina en remull en un bol amb aigua freda i munteu la nata fins que quedi semimuntada. En un bol poseu el mató i desfeu-lo bé. Afegiu-hi el sucre i la ratlladura de llimona. Remeneu bé i barregeu amb la meitat de la nata. quan estigui ben integrat, afegiu la nata restant. Poseu la gelatina remullada en un bol i poseu-la uns segons al microones fins que es desfaci. Un cop desfeta, afegiu-la a la mescla anterior. Mescleu-ho tot bé i aboqueu-ho dins la base de galeta. Deixeu refredar el pastís a la nevera fins que qualli unes dues hores.

DSC_0008


Quan estigui dura la mescla, escampeu per sobre la melmelada.


DSC_0422

DSC_0419


5 comentaris:

  1. Mmmm que bo!!! aquest pastís ha d'estar deliciós, jo potser escolliria amb melmelada de gerds, però tampoc li faria un lleig a la de préssec!!

    ResponElimina
  2. Ooooh!!! M'encanten els pastissos de formatge!!! Pero mai l'he probat amb mató!!! Oooh ha de ser bonissim!! Quina pinta més bona!! Petons guapa

    ResponElimina
  3. Els pastissos de formatge quallats amb gelatina són super resultons, fàcils de fer i amb l¡èxit assegurat, oi?

    ResponElimina
  4. Sussi!! Deliciós, aquest és el meu pastís preferit! Cremós, amb gust làctic, amb el cruixent de la galeta, l'àcid de la melmelada... es mengen amb la mirada, els teus pastissets!!!

    ResponElimina
  5. Quina meravellas de pastís pel cap de setmana, i amb mató ha de tenir un punt molt refrescant!
    Bon cap de setmana,
    Palmira

    ResponElimina