diumenge, 29 de desembre del 2013

Pastís de boles Lorraine Pascale

El passat dia 17 la meva mare va fer anys. Per celebrar-ho vaig fer aquest pastís, una adaptació del pastís de boles de l'anglesa Lorraine Pascale. Visualment és espectacular i per no carregar amb xocolata, vaig posar en el farcit nata i yema que a casa és el que més ens agrada.



Ingredients (motllo 20cm):

Bescuit de 20cm
200g de nata muntada
Boles de xocolata (2 paquets de Lacasa, farcides d'avellana)
Kit Kat ( 1 bossa de paquets mini)

Ingredients per la yema ràpida:

3ous (215 g)
215g sucre
15g midó
90 g d'aigua

Ingredients per la cobertura de xocolata:

200g de xocolata negra
200g de mantega
50g d'aigua
50g de sucre

Preparació:

Primer de tot prepareu el bescuit i mentre s'està fent, podeu començar a preparar la yema del farcit. En un bol poseu els ous amb l'aigua i després coleu-ho. Barregeu el sucre amb el midó i uniu les dues mescles. Coeu-ho fins que espesseixi, remenant continuament. Un cop estigui la yema espessa, aboqueu-la sobre el marbre i exteneu-la d'un costat a l'altre fins que es refredi (si no la yema queda verdosa). Un cop tingueu el bescuit fet, feu-li dos talls de manera que quedin tres talls i dos pisos. 


En el pis de sota, repartiu-hi la yema freda.

 Poseu-hi a sobre una altra capa i en aquesta poseu-hi la nata muntada.






Prepareu ara la cobertura. Foneu la mantega amb la xocolata i l'aigua al microones. Barregeu fins que quedi una massa homogènia. Escampeu-la per sobre i pels costats del pastís.




Abans no es refredi i endureixi la xocolata, repartiu els kit kat pel costat del pastís. Podeu posar una cinta al voltant per tal que no es mogui.





Ara repartiu per sobre les boles de xocolata. Poseu-lo a la nevera fins que us l'aneu a menjar. Us recomano treure'l una hora abans i així la xocolata estarà més tova.




1 comentari:

  1. Tan el farcit com la decoració és espectacular.
    Segur que la teva mare va quedar encantada amb aquest pastís. Felicitats a totes dues!

    ResponElimina