dissabte, 27 d’abril del 2013

Creps Suzette farcits d'orange curd

Les noies de "Memòries d'una cuinera" aquest mes han proposat fer una recepta amb creps. A casa gairebé cada setmana en fem, als meus fills els encanten. Tot i això encara no havia fet mai les creps Suzette, ho tenia pendent i la convinació amb la taronja és genial!! he aprofitat l'orange curd per farcir-les.




Ingredients:

Per les creps:

250 ml de llet
125 g de farina
2 ous
50 g de sucre

Orange curd

Salsa Suzette:

2 cullerades de Grand Marnier
2 cullerades de sucre
10 cullerades de suc de taronja
Grand Marnier per flamejar

Preparació:


Per fer les creps, poseu tots els ingredients en un bol i bateu-ho amb les barnilles o amb la batedora. Deixeu-ho reposar a la nevera uns 30 minuts. Passat aquest temps, poseu una paella al foc. Poseu-hi una mica de mantega i quan estigui calent aneu abocant una mica de massa, remeneu la paella per tal que quedi una fina capa. Deixeu que es qualli i llavors, doneu-li la volta. Quan estigui cuita per l'altre costat, ja la podreu enretirar. Aneu procedint de la mateixa manera fins que hàgiu acabat tota la massa.
Per preparar la salsa, poseu a la mateixa paella, tots els ingredients i deixeu-los coure uns minuts. Mentrestant, doblegueu-les en quatre. Quan veieu que la salsa comença a espessir-se poseu a dins les creps un minut per tal que absorbeixin els gustos.



 Emplateu les creps. Escalfeu el Grand Marnier i flamegeu-lo. Aboqueu el licor flamejat per sobre les creps i serviu.


dissabte, 20 d’abril del 2013

Pastís Dobos

DESAFÍO EN LA COCINAAquest mes les noies del blog "La cocina de Camilni" han proposat un repte dolç. I quin repte!! la idea és que utilitzéssim la mànega pastissera. Quan vaig veure el pastís ja vaig veure que tindria feina!! La recepta l'he tret d'un llibre que tinc a casa "Chocolate" de Rosalba Gioffré. És un llibre per xocoadictes,amb pastissos i altres postres típics de xocolata. Al final el resultat és molt vistós i si us agrada la xocolata...ni us ho dic.

Segons s'explica en el llibre, el pastís com molts altres sorgeix d'un error d'un ajudant del pastisser de Budapest Carl Jòsef Dobos. El que va fer tant famós el pastís va ser la crema de mantega de xocolata, jo particularment el que m'ha cridat sempre l'atenció és la capa de dalt de tot amb caramel. Sembla ser que la va tastar la princesa Sissí i li va agradar tant que es va fer famosa entre tota l'alta societat de l'època.s

Recordeu com sempre que podeu trobar altres versions del pastís al blog "Desafío en la cocina".



Ingredients:

Pel bescuit:

6 ous
135g de sucre
150g de farina                                                                   

Un polsim de sal
Unes gotes d'extracte de vainilla

Per la crema de mantega de xocolata:

100g de cobertura de xocolata 70%
360g de mantega
30g de cacau en pols
125g de sucre glas

Per el caramel:

150g de sucre
6 cullerades d'aigua
6 culleradetes de suc de llimona

Preparació:


Primer de tot prepareu les capes de bescuit. Aquest pastís es caracteritza per tenir-ne 6. Jo com sempre he utilitzat la cooking chef. Poseu en un bol les clares d'ou amb la meitat del sucre i munteu-les a punt de neu. Reserveu-les. Poseu en un bol els rovells i la resta del sucre i bateu-les fins que quedin d'un color més clar, blanquinoses. Afegiu-hi la farina amb la sal a poc a poc, juntament amb la vainilla i finalment les clares muntades. Afegiu les clares amb moviments envolvents.
Preescalfeu el forn a 180º. Agafeu tires de paper de forn i dibuixeu a cada safata 2 cercles d'uns 20cm. Feu el mateix en 3 papers, amb la qual cosa, acabareu amb 6 discs de bescuit. Amb una mànega pastissera repartiu la massa sobre els cercles i enforneu-los per tandes uns 5-7 minuts.


Prepareu ara la crema de mantega de xocolata. Foneu la xocolata al microones i deixeu que perdi una mica de temperatura. Treballeu la mantega amb unes barilles, afegiu-hi el cacau, el sucre glas i la xocolata desfeta. Barregeu fins que quedi una massa homogènia.
Poseu una base de descuit sobre un plat o base i unteu per sobre amb la crema de xocolata. Poseu a sobre una altra capa de bescuit. Torneu-la a untar amb crema de mantega. Feu el mateix fins que hagueu acabat amb 5 de les 6 capes. Unteu amb la crema de xocolata la part de dalt del pastís i els laterals. Amb la crema sobrant, decoreu com més us agradi els laterals, jo vaig fer unes flors i també en vaig posar 8 repartides a dalt per aguantar la última capa caramelitzada.




Per la capa caramelitzada, talleu en 8 parts iguals la base de bescuit que havíeu reservat. Prepareu al caramel amb els ingredients. Poseu-los en un cassó al foc i quan comenci a agafar un color marronós, unteu amb ell els triangles de bescuit. La primera capa veureu que el bescuit l'absoreix. Haureu de fer una segona capa i aquesta quedarà brillant. Si us queden puntes de caramel talleu-les amb un ganivet. Disposeu els triangles de bescuit sobre el pastís com un ventall.



divendres, 19 d’abril del 2013

Milfulls de tomata i mozzarella

Aquesta setmana vaig d'un concurs a una altra i és que les meves companyes blogueres no fam mes que tentar-me a fer noves receptes per participar als seus concursos. Aquest cop (tot s'ha de dir) de feina poca ja que ha cuinat l'Oriol, el meu fill. El meu petit chef ha preparat la recepta, ja que era una dels requisits per participar en el concurs. Aquesta típica amanida italiana, a casa és un recurs molt utilitzat, sobretots per mi i per l'Oriol mateix, que som els formatgers de la familia. Així com us he comentat abans amb aquesta recepta participo al concurs de la meva companya del blog "Los inventos de Carmela". Felicitats des d'aquí Carmela pels teus 3 anys del blog!!


Ingredients (4 persones):


4 tomates
3 mozarelles
Orenga
Oli d'oliva extra verge
Olivada

Preparació:


Primer de tot netejar i tallar la tomata a rodanxes.


















Talleu la mozarella també a rodanxes.


Poseu una rodanxa de tomata al plat i amaniu-la amb oli, sal i orenga. Poseu a sobre una rodanxa de mozarella. Aneu fent capes amb la tomata i la mozarella. A sobre poseu la part arrodonida de la tomata. Amaniu amb una mica d'oli, sal i una mica d'orenga. Si us agrada, l'olivada hi queda molt bé per combinar.


dimecres, 17 d’abril del 2013

Tortillas mexicanes amb brie, alvocat i mango

Amb aquesta recepta participo al concurs que ha proposat l'Esmeralda del blog "Recelandia". L'Esmeralda des de Mèxic, em sorprèn amb receptes americanes que m'encanten.
La única obligació a l'hora de fer la recepta era comptar amb algun ingredient que ella ha proposat. Jo he triat el formatge i he pensat dedicar-li aquest plat típicament mexicà que aquí hem"tunejat". La recepta l'he tret del programa "Cocinamos contigo" de Canal Cocina. 
Si compreu les tortillas, aquest és un plat molt ràpid, original i molt bo.




Ingredients (4 persones):

8 tortillas
250g de formatge brie
1 alvocat
1 mango madur

Preparació:

Talleu tots els ingredients del farcit a llesques, és a dir, el formatge brie, l'alvocat i el mango. Poseu una paella al foc. Poseu una tortilla a la paella a foc baix, farciu-la amb els ingredients, ben repartits. Poseu a sobre l'altre tortilla. Quan comenci a torrar-se una mica la tortilla de sota, doneu la volta a tot el conjunt per tal que es calenti i torri una mica per l'altre costat. El formatge brie s'ha de fondre. Repetiu el mateix procediment amb totes les tortilles. Talleu-les en quatre parts iguals i serviu-les calentes.


diumenge, 14 d’abril del 2013

Challah. Pa jueu per l'April's kitch


concurs
L'Abril del blog "April's Kitch", ja ha complert 3 anys!! Per celebrar-ho fa un concurs, sorteja uns llibres en anglès que fan una pinta!!. El blog de l'Abril si no el coneixeu l'heu de visitar. A mi m'encanta perquè tenim molts gustos en comú, la fotografia, la cuina internacional, els gats... El repte del concurs és fer alguna recepta que hi hagués en el blog o bé alguna que tingués relació amb els seus gustos. Jo ho vaig tenir clar de seguida, triar una de les seves receptes i que no hagués fet mai. M'he decantat per una un pa jueu, típic dels dinars del Sabbath (dissabte). Si voleu més informació passeu-vos pel blog de l'Abril que fa una ressenya super interessant sobre algunes festes tradicionals jueves.
El resultat, és un pa espectacular, sobretot visualment, pel que he vist hi ha multitud de formes de trenes, ho he triat una trena de sis braços i us poso aquí un enllaç tret també del blog de l'Abril de com fer-lo.
http://www.youtube.com/watch?v=iEabr6YUsFc&feature=related


 Ingredients:


450g de farina de força
160g d'aigua
12'5g de llevat fresc
1'5 cullerades de mel
2 ous
60g d'oli d'oliva
1 culleradeta de sal
 Sèsam

Preparació:

Primer de tot prepareu la massa mare. En un bol, poseu l'aigua una mica calenta, la mel i el llevat fresc. Deixeu actuar el llevat uns 10-15 minuts fins que veieu que surten unes bombolletes a la superfície de l'aigua.
Jo per fer la massa ho he fet a la cooking chef, podeu fer-ho a mà o amb qualsevol altre robot que amassi. Poseu en el bol de l'amassadora, la barreja de la massa mare, l'oli, 1'5 ous batuts (reserveu 1/2 ou per pintar el pa) i la farina de força barrejada amb la sal. Aneu amassant la mescla, s'ha de desenganxar de les parets i ha de formar-se una pilota elàstica. Deixeu-la en el bol coberta per un drap de cuina i deixeu-lo llevar. Trigarà una hora aproximadament. Passat aquest temps talleu la massa en 6 trossos iguals i estireu-los en forma de cilindre. Enganxeu les puntes dels cilindres.


Treneu-los com us indica el vídeo que us he posat més amunt.

Deixeu reposar la massa 25 minuts. Passat aquest temps, pinteu-lo amb l'ou que havíeu reservat i escampeu per sobre les llavors de sèsam.

 Poseu-lo al forn preescalfat a 180º durant aproximadament uns 30 minuts. Si se us dora i veieu que no està cuit de sota ( com hem va passar a mi) tapeu-lo amb un full de paper de plata i poseu el forn en la posició de només calor a baix.
El sèsam li dona un gust molt bo.


Crec que és un pa  ideal per menjar amb alguna cosa a sobre com una torradeta. Jo el vaig acompanyar amb una mica de tapenade i uns ous de guatlla. Molt suau, tou i gustós. Com que m'ha encantat aniré provant els diferents trenats!!






diumenge, 7 d’abril del 2013

Truita d'espàrrecs de marge

Ja tenim la primavera aquí i tot i que la temperatura no acompanya, la pluja d'aquest últim mes, ha fet esclatar el bosc. Anar a buscar espàrrecs a mi m'encanta i també perquè on vaig normalment, està a prop  del riu Onyar i la vegetació a aquesta època està impressionant. No m'he pogut resistir a fer algunes fotos i posar-vos-les. Sortiu de casa i aneu a passejar, el paisatge s'ho val!!



Ingredients:


Espàrrecs de marge
Ous
Sal
Oli d'oliva verge



Preparació:


Agafeu els espàrrecs de marge i talleu la part dura de la base. Quan tingueu només la part tendra talleu-los a trossos petits. Poseu una paella al foc amb una mica d'oli i quan estigui calent, afegiu-hi els espàrrecs.


Saltegeu-los una mica fins que agafin un color ben viu. Mentre deixateu els ous en un bol. Quan estiguin cuits els espàrrecs, poseu-los al bol amb els ous. Poseu la paella al foc i quan l'oli estigui calent, afegiu-hi els espàrrecs i l'ou. Feu la truita a foc baix, quan estigui quallat per un costat, doneu-li la volta deixeu que s'acabi de coure per l'altre costat.


Jo en aquesta ocasió vaig aprofitar la truita per fer uns entrants amb unes llesques de xapata sucades amb tomata i un bon oli d'oliva extra verge.


Aquí us deixo uns fotografies de l'esclat primaveral:





dijous, 4 d’abril del 2013

Ous de la mona de pasqua

Ja ha passat Setmana Santa i jo encara no he tingut un moment per posar els ous de la mona que vaig fer pels fillols de casa. Els nostres fillols que són també els nostres nebots, ja són grans, amb 16 i 20 anys ja no els hi faig dibuixets a la mona. L'any passat vaig comprar uns motlles per fer els ous de pasqua de Lékué i aquest any els he tornat a utilitzar. En aquesta ocasió he tenyit xocolata blanca i he fet la mona de la Laura de color lila i rosa, per en Pau he optat per la xocolata negra i la de llet.