diumenge, 30 de juny del 2013

Bloglovin

Sembla ser que Google Reader deixa demà de funcionar, amb la qual cosa ens serà difícil seguir les noves entrades dels blogs que tenim com a preferits. Així és que m'adhereixo a bloglovin per tal de seguir als blogs i que hem pogueu seguir llegint.
<a href="http://www.bloglovin.com/blog/4138018/?claim=fxuf7n32n72">Follow my blog with Bloglovin</a>

Podeu trobar més informació al respecte i els passos a seguir a:

http://www.bloguerasbee.com/2013/03/blogueras-que-es-bloglovin-como-usarlo.html

Pastís de moca

L'altre dia vaig veure aquesta recepta al blog de l'Elena, "Chocolate y pimienta". Ahir va ser el sant del meu nebot Pau i com que li agrada molt el cafè, vaig pensar que, què millor que fer aquesta recepta. Ja us puc dir que la repetirem segur, aquesta crema de moca està deliciosa!!

DSC_0015 

Ingredients (motlle de 20 cm):


1 base de bescuit genovés 

Per l'almívar:

50 ml d'aigua
DSC_0017100 g de sucre

Per les natilles de cafè:

180 g de sucre
100 ml d'aigua
3 rovells
10 g de cafè soluble i 20 ml d'aigua

Per la crema de moka:

250g de mantega a temperatura ambient

Per la decoració:

Fideus de xocolata


Preparació:

Primer de tot heu de fer la massa del bescuit. Amb antelació prepareu l'almívar, escalfeu l'aigua al microones i barregeu-hi el cafè soluble. Reserveu-ho. Ara ja podeu fer les natilles. Poseu l'aigua i el sucre al bol de la cooking chef o termomix temperatura 100° amb la pala flexible velocitat 2 uns 7-8 minuts. Afegiu-hi els rovells d'ou i deixeu coure 10 min a 90° velocitat 4. Quan hagi espesseït la mescla, afegiu-hi el cafè.
Barregeu-ho bé, ha de quedar una mescla una mica espessa, si no deixeu-ho una estona més. Podeu fer el mateix al foc en un cassó.

DSC_0001


Deixeu que es refredi. Un cop refredat podreu anar per fer la crema de moca. Poseu al bol de la cooking chef o similar, la mantega a temperatura ambient. Amb unes barnilles, munteu una mica la mantega, 30 s a velocitat 4. Aneu afegint a poc a poc les natilles de cafè, seguia a la mateixa velocitat, veureu que es va muntant la mescla.
DSC_0002

Quan tingueu el punt desitjat, ja tindreu la crema feta.
 Per muntar el pastís, talleu per la meitat el bescuit genovès i poseu una capa de crema de moca.


Poseu el bescuit cap per avall, és a dir, la base que normalment és més planera, poseu-la a dalt. Amb una espàtula repartiu crema de moca per sobre i pels costats del pastís. Amb compte aneu posant als costats els fideus de xocolata (les altres receptes hi posen ametlles laminades, però crec que lliga molt bé la xocolata i el cafè…). Amb la crema de moca que sobra, decoreu al gust!!!




DSC_0022

divendres, 28 de juny del 2013

Torre de formatge amb pa de sègol

Ja ha arribat un altre cop el repte de "Memòries d'una cuinera", aquest mes el repte ha estat fàcil i ja fa estiu. Comencen les vacances i la calor i sembla que ja ens costa més això de cuinar... Així és que la proposta d'un sandvitx va d'allò més be per solucionar un sopar a la fresca. La proposta que he triat l'he tret de'n Julius i el seu programa "22 minutos". Per aquesta ocasió he utilitzat pa de sègol, que el podeu trobar als supermercats, són llesques molt consistents i amb molt de gust. el farcit és a base de formatge i es combina herbes fresques, tomata i nous, en definitiva, contundent i refrescant!!

DSC_0019 

Ingredients (4 persones):


300g de formatge fresc
100g de mantega a temperatura ambient (pomada)
50g de nata líquida
Sal i pebre
Cibulet
Alfàbrega
Pebre vermell
Concentrat de tomata
10 nous
8 llesques de pa de sègol

Preparació:

En un bol gros, poseu el formatge fresc, la mantega pomada i la nata líquida. Barregeu-ho fins que quedi una pasta homogènia, salpebreu-la.


Dividiu la massa en tres parts i poseu-les en un bol cadascuna. 
Al primer bol, afegiu el cibulet i l'alfàbrega picada al gust.

DSC_0014


Al segon bol, afegiu la tomata concentrada i el pebre vermell.


Al tercer bol, afegiu les nous picades.


DSC_0016

Aneu ara per preparar la torre. Agafeu una llesca de pa de sègol i unteu a sobre la meitat de la mescla de formatge amb nous. Poseu a sobre una altra llesca, unteu-la amb la mescla de tomata. Poseu a sobre una altra llesca i unteu-la amb la mescla d'herbes aromàtiques. Acabeu amb la última llesca de pa de sègol. Talleu el rectangle per la meitat formant un triangle o com més us agradi. Repetiu l'operació amb les altres 4 llesques. Acompanyeu el sandvitx amb una bona cervesa o un vi i a gaudir de l'estiu!!!

DSC_0021

dijous, 20 de juny del 2013

Pâté en crôute

Per Aquest mes si que ens ho han posat difícil!! La Pilar, la desafiadora especial d'aquest mes del blog
sucar-hi pa, ens ha proposat de fer aquesta delícia francesa. Cal dir que el repte no ha estat gens fàcil. És una recepta força laboriosa, s'ha de començar dos dies abans.. però cal dir que el resultat és molt bo i val la pena la feina..
DESAFÍO EN LA COCINAAquesta recepta forma part del repte d'estiu, ja que el Desafio s'agafa vacances.  com cada mes, podeu veure les altres receptes dels meus companys de Desafio en la cocina al blog.

Jo he hagut de repetir la recepta dos cops, ja que el primer cop el vaig desmotllar en calent i crec que la massa era massa prima i se'm va desmuntar tot. Tingueu-ho doncs en compte. Dels errors se n'aprèn!!

Per fer la pâté en crôute he consultat diferents blogs i la recepta final és una barreja d'aquests tres blogs:


Pâté en crôute


Ingredients (motllo cake):

Per la massa:


500g de farina
250g de mantega
1 ou
1/2 got d'aigua
7,5g de sal dissolta en l'aigua

Pel farcit:


400g de magre de porc
700g de vedella (ex: llata)
13g de sal
3g de pebre
1 culleradeta de les 4 espècies
2 pessics de gingebre
2 pessics de pebre de caiena
50 ml de conyac
30g de festucs
1ou
300ml de gelatina
1 rovell d'ou per pintar

Per acompanyar:


Melmelada de gerds
aigua

Preparació:


Heu de tenir en compte que per preparar aquest plat, heu de començar dos dies abans.
Dos dies abans, prepareu la massa, que haurà de reposar a la nevera fins el moment de coure el paté. Poseu en el bol de la batedora, tots els ingredients per fer la massa.
Pâté en crôute

La mantega ha d'estar a temperatura ambient. Jo ho he fet amb la meva cooking chef de Kenwood i amb el braç d'amassar.
Pâté en crôutePâté en crôute

Un cop veieu que la massa ja ha format una pasta homogènia, enretireu-lo i formeu una bola. Embolcalleu la bola amb paper film i reserveu a la nevera.



Un dia abans de coure el paté, prepareu la carn, que haurà de marinar un dia a la nevera.

Pâté en crôutePâté en crôute


Piqueu tota la carn de porc i dels 700g de vedella, piqueu-ne 500g i la resta talleu-la a tires allargades i primer. Mescleu en un bol les dues carns, amb tots els ingredients. La mescla de 4 espècies és típica de la cuina marroquina per tant si al súper no la trobeu, podeu buscar-la a les carnisseries marroquines. Un cop tot barrejat, poseu-ho en un bol i tapeu-lo amb paper film. Deixeu-lo reposar a la nevera fins el moment de coure la carn.
Pâté en crôute

El tercer dia podreu anar per coure el paté amb crosta. Agafeu la massa, que ja veureu que està molt dura, tot i així amb un corró aneu-la extenent fins deixar-li un gruix d'uns 3cm.

Pâté en crôute

Com us he dit abans, no la deixeu massa fina ja que us pot passar com a mi, que se us trenqui. Estireu un rectangle i poseu-lo forrant el motllo. El motllo, el podeu untar una mica amb mantega i farina i així no se us enganxarà. També podeu forrar-lo amb paper de forn.

Pâté en crôute

 Deixeu que la massa sobresurti uns centímetres del motllo.

Pâté en crôute

Amb la massa que us sobri feu una bola i torneu a estirar-la. En aquesta ocasió haureu d'estirar un rectangle per tapar el motllo. Reserveu-la per tapar el paté un cop estigui farcit.
Pel farcit, primer de tot, enretireu les vetes allargades de vedella. Poseu la meitat de la carn picada al fons del motllo,

Pâté en crôute

 a sobre, exteneu les vetes de vedella

Pâté en crôute

i a sobre tapeu amb la carn picada restant.

Pâté en crôute

 En aquest punt, haureu de posar la tapa amb la massa sobrant. Poseu el rectangle de massa sobre el farcit i sobre el sobrant de la massa que cobreix els laterals.

Pâté en crôute

Amb les mans, ajunteu les dues masses i caragoleu-les cap a l'interior del motllo, formant una petita corona. Amb els dits podeu pinçar la massa d'aquesta corona lateral per tal que quedi més lluït.

Pâté en crôute

Ara, al mig de la tapa feu un forat rodó i amb paper de plata podeu fer un cilindre. Poseu el cilindre al mig del forat, a manera de xemeneia. Aquesta, permetrà sortir el vapor que es formi durant la cocció. Amb la punta d'un ganivet, podeu fer dibuixos sobre la tapa per decorar. Jo he fet les típiques fulles.

Pâté en crôute

Poseu-ho al forn preescalfar a 200º durant 1hora i quart. Quan estigui cuit, enretireu-lo del forn i deixeu-lo refredar ( no feu com jo el primer cop), d'aquesta manera la massa s'endureix i no es trenca.

Pâté en crôute

Un cop fred ja el podreu tallar,

Pâté en crôute


jo per acompanyar he fet una salsa de gerds, ja que m'encanta el contrast dolç-salat.

Pâté en crôute


Poseu en un cassó al foc unes cullerades de melmelada de gerds i una mica d'aigua, remeneu i quan estigui al vostre gust, retireu-la del foc.
Pâté en crôute

dilluns, 17 de juny del 2013

Zebra's cake

Si voleu sorprendre amb un bescuit amb un interior ben curiós, heu de fer aquesta “zebra amagada”. El primer cop que vaig veure'l, el feia la Lorraine Pascale al seu programa. Aquí teniu la recepta, jo l'he fet tal qual però si a sobre el banyeu amb una capa de xocolata, el resultat ha de ser rodó. Veureu que la única complicació, és a l'hora de posar la massa al motllo. Aquí s'ha de tenir paciència i anar posant la massa a cullerades i tenir bona precisió!!
DSC_0026




DSC_0024Ingredients ( motllo de 26cm):

4 ous                                      
250g de sucre
250ml d'oli de girasol
250ml de llet
300g de farina
1 culleradeta de llevat en pols
2 cullerades de sucre avainillat
2 cullerades de cacau en pols
2 cullerades de farina

Preparació:

Poseu els ous en el bol de la batedora (jo cooking chef, barilles) i afegim el sucre fins que estiguin d'un color blanquinós. Sense que pari de batre la batedora, aneu afegint l'oli a poc a poc i després la llet. Treiem el bol del robot i anem afegint la farina passada pel tamís i el llevat. Aneu remenant amb moviments envolvents fins que estigui tot ben unit. En aquest punt separarem les massen en dues. A les receptes dieun de fer dues masses iguals però si voleu que les ratlles marrons quedin ben separades i marcades, jo us recomano fer-ne 3 parts. A mi la massa total em pesava aproximadament 700g. Llavors, poseu 400g en un bol i en un altre els 300g restants. La massa de 400g serà la part blanca. Afegiu a la massa de 300g les dues cullerades de cacau i remeneu fins que quedi un color homogeni. Veureu que amb el cacau la massa espessa una mica, per tal que tinguin la mateixa textura, afegiu a la massa blanca dues cullerades de farina i remeneu.

DSC_0019

Ara vé el montatge de la massa dins el motllo. Unteu un motllo amb mantega i empolsiu-lo amb farina. Per distribuir la massa, jo vaig agafar un cullerot per la massa blanca i una cullera grossa de servir per la massa marró. D'aquesta manera, cada cop posareu una mica més de massa blanca que de marró i quedaran les línies ben definides.
Per començar a muntar la massa, comenceu amb la blanca. Amb el cullerot, agafeu massa i poseu la cullerada al mig del motllo, quedarà un cercle de massa. Ara agafeu la massa marró amb la cullera. Poseu la massa marró, just al mig de la massa que heu posat abans blanca. Veureu que la massa marró, desplaça a la massa blanca cap enfora.

DSC_0020


Seguiu amb una cullerada de massa blanca, aquesta desplaçarà la taca marró i així anar fent fins al final. Veureu que a mesura que aneu posant les cullerades, es van formant unes línies marrons, que seran les betes que simularan després les ratlles de zebra.

DSC_0021


DSC_0023


 Quan hagueu acabat amb tota la massa, poseu-lo al forn preescalfat a 180º. Poseu calor a dalt i baix i situeu-lo al segon pis començant per baix. Trigarà uns 40 minuts en coure's. Comproveu que està cuit, posant un escuradents que trabessi el biscuit, si surt sense massa, voldrà dir que ja està. Enretireu-lo del forn i deixeu-lo refredar. Com us he dit abans, podeu posar per sobre una capa de xocolata però també queda maco sense, ja que es veuen els cercles de la massa marró!


DSC_0027

diumenge, 9 de juny del 2013

Pastís de roses de buttercream groc i blanc

Aquest passat mes ha estat una bogeria. No atrapo a penjar tots els pastissos que he fet!! Els caps de setmana, ens els hem passat de celebració en celebració i com que el pastís de roses de buttercream va tenir tant d'èxit, he anat repetint amb diferents versions. Aquestes dues que veureu a continuació els vaig fer per la meva amiga Tresa que celebrava els 40 anys i l'altre per celebrar l'aniversari de la meva sogra Isabel.
Com que ja teniu el procés a la primera versió del pastís, només us diré que en aquestes ocasions, els vaig farcir, el groc de trufa i el blanc de nata i trufa.

DSC_0140
Pastís de dos pisos en grocs
DSC_0005
Pastís en blanc

DSC_0007



DSC_0144

DSC_0137


DSC_0157

divendres, 7 de juny del 2013

Pastís de maduixes de pasta brisa

Arriba el bon temps i amb ell les fruites de primavera. Tot i que la temporada de maduixes ja fa dies que ha començat, tot just ara comencem a gaudir de les primeres amb bon gust. Aquest pastís es pot fer amb qualsevol fruita i si combineu diferents fruites sempre és més vistós. Les fruites vermelles, però amb el seu color sempre són èxit assegurat, de gust i de presentació!!
L'errada que vaig fer jo amb aquest pastís, va ser dur-la en una celebració a l'aire lliure, una estoneta sense nevera i la crema va perdre la seva consistència, amb la qual cosa els talls van perdre presència.
Jo aquí us poso la recepta per fer la base i la crema a casa, però sempre us podeu estalviar feina si compreu la base feta i la crema també.
DSC_0072

Ingredients (motllo de 26 cm):           

 Pasta brisa:

200g de farina
100g de mantega a temperatura ambient
DSC_0077
1 ou
Un polsim de sal
50g de sucre

Per la crema pastissera:

500ml de llet
130g de sucre
4 rovells d'ou
2 cullerades de maizena
1 branca de canyella
2 talls de pela de llimona

Per decorar:

250g de maduixes
1 sobre de gelatina per decorar

Preparació:


Primer de tot, prepareu la base de pasta brisa. En un robot (cooking chef) amb  la pala en forma de K poseu la farina tamisada, el sucre i la salo bé a mà, poseu tots els ingredients en un bol i barregeu-los fins que formeu una bola ben compacta. La pasta brisa és una massa que no cal pastar massa, és a dir quan aconseguiu que tots els ingredients estiguin units, pareu. Formeu una bola i embolcalleu-la amb paper film. Heu de deixar reposar la massa un mínim de mitja hora a la nevera. En aquest punt si en feu molta (bona opció) la podeu congelar. Aquest pas no us el podeu saltar, ja que sinó la massa es desfà, cal que la mantega es torni a refredar i agafi consistència.
Passat el temps de refredament de la massa, poseu la bola sobre el taulell de cuina, tingueu la previsió de posar una mica de farina  per tal que no se us enganxi. Poseu una mica de farina sobre la massa i amb un corró, aneu estenent la massa. Veureu que es va esquerdant, és normal i no té cap problema, al contrari. Deixeu el gruix que desitgeu i quan tingueu la mida per cobrir el motlle, poseu el corró a sobre i enrosqueu la massa a sobre. Poseu la massa sobre el motlle, prèviament engreixat i enfarinat. Si us falta massa en algun lloc o se us esquerda no patiu, és com plastilina, enganxeu algun tros que us hagi sobrat. Amb una forquilla, marqueu el fons, i amb el  dors de la forquilla he pressionat sobre la massa dels costats per donar una mica de forma. Per evitar que us pugi la massa poseu a sobre alguna cosa amb pes. Jo ja tinc uns cigrons que només faig servir per això. Poseu a sobre la massa paper sulfuritzat (de forn) i a sobre els cigrons. Coeu la base al forn preescalfat a 180° fins que estigui daurat, uns 25-30 minuts.

DSC_0070

Mentre se us va refredant la massa de la pasta brisa a la nevera, podeu aprofitar per preparar la crema pastissera, ha que també s'haurà de refredar un cop feta, abans de posar-la sobre la base.
Per fer la crema, poseu la llet en un cassó juntament amb la canyella  i la pela de llimona. Deixeu que infusioni i quan bulli, enretireu-la del foc. En un bol, poseu els rovells d'ou, el sucre i el midó. Barregeu fins que es formi una pasta. Quan tingueu la llet infusionada i que no bulli, afegiu-la al bol dels ous a poc a poc i aneu barrejant la mescla. Si veieu que la llet s'ha enganxat al bullir una mica el cassó us recomano que el renteu o que passeu la mescla a un altre cassó per acabar de coure-la. Si no ho feu, se us pot enganxar la crema al fons i agafa un gust d'enganxat molt desagradable. Torneu a posar la mescla al foc mitjà i aneu remenant fins que la mescla espesseixi. Enretireu-la del foc i deixeu-la refredar.

Quan tingueu la base feta i refredada i la crema també, ja podreu començar a muntar el pastís. Ompliu el fons del pastís amb la crema i aneu posant a sobre les maduixes tallades a rodanxes. Si voleu que quedi més lluït, podeu posar a sobre una mica de gelatina.
Jo he descobert una especial per cobrir pastissos que venen al lidl. Es barreja el sobre amb 30 g de sucre i 250 ml d'aigua o suc. Barregeu-ho i poseu-ho a bullir. Quan bulli enretireu-lo del foc i deixeu-lo refredar 1 minut. Llavors ja el podreu escampar per sobre del pastís. En poca estona ja estarà quallada la gelatina.


DSC_0078