dijous, 20 de febrer del 2014

Brownie amb tiramisú


DESAFÍO EN LA COCINAAquest mes, la nostra companya Mª Luz del blog Trasteando en la cocina ha estat l'encarregada de fer el Desafio en la cocina d'aquest mes. La veritat és que m'ha encantat el repte, ja que ens proposava fer la recepta dolça que volguéssim i ja des del dia que la meva companya Ana del blog Una miajita de sal va fer aquesta recepta que tenia ganes de fer-lo. Ja veieu per les fotos que és molt vistós i l'haureu de fer per tastar com n'està de bo!!! No deixeu de passar-vos pel blog de l'Ana, trobareu receptes boníssimes, com el seu blog poseu una mica de sal a la vida i alegreu-la amb receptes com les que ella fa!






 

Ingredients (Motllo de 30x20cm):

Pel brownie de xocolata:

300g xocolata negra
200g mantega a temperatura ambient
100g de sucre
4ous
3 clares d'ou
100g farina
1 cullerada de cafè instantani

Pel tiramisú:


300ml de cafè
4 cullerades de sucre
2 cullerades d'amaretto
Bescuits de Soletilla
250g formatge Mascarpone
200g formatge cremós (tipus philadelphia)
80g de sucre
5 clares d'ou

Preparació:

Preescalfeu el forn a 180º, calor dalt i baix.
Primer de tot, prepararem la primera capa de brownie. Posarem la xocolata en un bol i el posarem al microones fins que es desfaci. Afegirem la mantega a trossets i anirem barrejant fins que es desfaci. Afegiu el sucre, els ous, les clares d'ou, la cullerada de cafè instantani i la farina tamisada. Barregeu-ho bé amb moviments envolvents. Prepareu el motllo per anar al forn. Unteu-lo amb mantega i empolseu-lo amb farina. Aboqueu-hi la massa pel brownie, tota menys una tassa, que la posarem al final de la preparació.
Prepareu ara la capa del tiramisú. Poseu en un bol de base ampla el cafè, les 4 cullerades de sucre i el licor d'amaretto (podeu substituir-lo per un altre licor). Aneu agafant els bescuits de soletilla i poseu-los uns segons dins el bol. Han de quedar ben amarats del cafè. Aneu-los posant ordenadament sobre la massa de brownie. Ompliu tot el motllo.

Finalment, prepareu la capa dels formatges que anirà a sobre dels bescuits. En un bol, poseu la crema mascarpone, el formatge philadelphia, el sucre i les clares d'ou. Barregeu-ho bé  amb unes barnilles. Aboqueu la mescla de formatges sobre la capa de bescuits de soletilla.


Alliseu la superfície i a l'últim moment, repartiu sobre la crema de formatges, a culleradetes, la massa de brownie que teníeu reservada. Us ha de quedar una massa blanca amb taques marrons. Ara amb un escuradents, aneu fent formes i repartint la massa de xocolata per tot el pastís.


Introduir-lo al forn en la segona posició i deixeu-lo coure uns 45 minuts o fins que a l'introduir un escuradents, aquest surti net.



No us oblideu d'anar a visitar la variada proposta de dolços que han fet les meves companyes del desafio en la cocina, en aquesta ocasió....Mi blog sabe a....









26 comentaris:

  1. Ta quedado genial, la verdad que es muy vistoso, espero que te gustara!!! :) Besos

    ResponElimina
  2. Quina pinta, quina pinta!
    M'emporto un tall per el berenar!
    Petonets,
    Palmira

    ResponElimina
  3. Uau!!! Quin brownie més espectacular!! és de vici!! bravo, bravvo, palmira!

    ResponElimina
  4. Pero que pintaza y viniendo de mi tocaya Ana seguro que esta riquísimo..Un besazo cariñet

    ResponElimina
  5. Que rico! brownie y tiramisú! me has sorprendido!
    Te he conocido a través del desafio y me quedo para seguirte, e invitarte a que me visites en www.cocinaybordaconmaria.blogspot.com.es!
    besos

    ResponElimina
  6. ME encanta el tiramisú de cualquier forma, esto lo tengo que probar te quedó genial. Besos.

    ResponElimina
  7. Que cosa más requeterica y que bonito queda, te ha quedado estupendo

    ResponElimina
  8. Que presentacion mas bonita y la foto del corte me encanta, debia de estar riquisimo. Bstos

    ResponElimina
  9. quina passada Sussi, t'ha quedat genial

    ResponElimina
  10. Munnnnnn me comía un buen trozo, que rico.
    Que pases buen fin de semana. Besos

    ResponElimina
  11. Menuda combinación!!! Esto lo tengo yo que probar. Besos

    ResponElimina
  12. Rico , rico de verdad, menuda pinta!!!!
    Besos

    ResponElimina
  13. Que bonitooooo. Me encantaaaaa, no sé como no se lo había visto a Ana antes. Te ha quedado genial.
    Besos, Mar

    ResponElimina
  14. Té una pinta tan exquisita i una presntació encara millor.

    Petonets

    ResponElimina
  15. Desde luego una receta muy original y por lo que se ve te quedó chulísima.Un saludo.

    ResponElimina
  16. Ala Sussi, quina meravella, te que estar no bo si no el següento. Un petonet molt i molt gran. Yolanda.

    ResponElimina
  17. Tiene un efecto precioso, pero el corte lo dice todo que bonito queda con esas dos formas del brownie. Me encanta un saludo compi

    ResponElimina
  18. Yo solo leer tiramisu me vuelvo loca y me lo pones con este brownie y ya es delicatessen total
    petons

    ResponElimina
  19. Buah, la fusión del siglo!! Qué ideaza mezclar tiramisu y brownie, una eleccion muy buena y desde luego te ha quedado genial!!

    ResponElimina
  20. Un postre de escándalo. Que maravilla de brownie. Besos

    ResponElimina