divendres, 28 de febrer de 2014

Pa naan amb curry i comí

A l'últim moment us presento aquest pa amb la intenció de participar a la proposta d'aquest mes del blog Memòries d'una cuinera. Ja fa uns quants mesos que no hi participo, el temps se'm tira a sobre..
La proposta d'aquest mes és el pa, que m'encanta fer-lo a casa. En aquesta ocasió he optat per un pa indi, el pa naan i a més especiat. És fàcil de fer i té un gust molt bo, ha estat un èxit!!!
La recepta està treta del blog Cuuking





Ingredients (6-8 pans petits):

150 ml de llet

20 g de llevat fresc
300 g de farina
50 g de ghee ( o mantega)
175g iogurt
Una culleradeta de sucre
Una culleradeta de sal
1/2 culleradeta de curry
1/2 culleradeta de comí

Preparació:

Poseu en un bol la llet i escalfeu-la una mica al microones, que estigui tèbia. Afegiu-hi el llevat i remeneu fins que es dissolgui. En el bol de la màquina amassadora, poseu la farina el ghee o si no en teniu, la mantega, el iogurt, el sucre, la sal, el curry i el comí. Barregeu-ho tot bé. Afegiu la llet amb el llevat. Comenceu-ho a amassar, a mà o amb el braç d'amassar. Deixeu que es formi una bola i s'amassi, si veieu que us queda massa líquid, afegiu-hi farina, la que necessiti fins que es formi la bola. Amasseu la massa 15 minuts. Un cop passat el temps, formeu una bola i poseu-la en un bol.


Tapeu-la amb un drap i deixeu-la reposar en un lloc calent fins que dobli el volum.

 Quan hagi pujat la massa, aixafeu-la de manera que surti l'aire i dividiu-la en 6 o 8 parts.




Formeu boles amb cada part.





Amb un corró aixafeu i formeu uns cercles de mig cm de diàmetre.




Poseu les masses en una plata del forn.




Poseu-les al forn a 180º. Normalment es cou sobre una placa de cocció anomenada Tava. Poseu-la en posició 2, calor a dalt i baix. En 12-15 minuts els tindreu cuits i amb una oloreta a la cuina!!!!!!!!




9 comentaris:

  1. Que ilusión!! Te han quedado fantásticos! Muchas gracias por elaborar mi receta!

    Un abrazo

    Juanan Cuuking!

    ResponElimina
  2. Solo de verlos ya me entraron ganas y a mis hijjos les han encantado!!

    ResponElimina
  3. Una deliciosa receta, sin duda la prepararé
    Saludos!!

    ResponElimina
  4. Una delícia per un soparet informal però d'allò més gustós, llàstima que no tingui llevat fresc a casa, sino podria ser el meu sopar perfectament!
    Petonets

    ResponElimina
  5. Unos panes muy sabroso, me gusta la combinación de especias, esta receta hay que probarla. Un beso.

    ResponElimina
  6. Quins panets més bons i perfumats pel memòries d'aquest mes!
    Petonets,
    palmira

    ResponElimina
  7. Qué bo que ha de ser.. La veritat és que fa una bona temporada que no faig pa a casa.

    ResponElimina
  8. el toc del curry segur que el fa molt especial, t'han quedat perfectes! moltíssimes gràcies per participar. petonets

    ResponElimina