dimarts, 25 de febrer del 2014

St. Honoré

El cap de setmana passat vam celebrar l'aniversari del meu home, en Toni i el meu cunyat Miguel. Per celebrar-ho vaig fer aquest típic pastís francès. Creat per Chiboust, rue Sant Honoré l'any 1863. Duu una base de pasta de full, envoltada per massa de lioneses, lioneses farcides de crema i al mig nata. Espectacular!!!!


Ingredients:

1 làmina de pasta de full
400 ml de nata muntada
250ml de Crema pastissera

Per la pasta choux i les lioneses:

1/2l d'aigua
300g de farina
15g de mantega
7 ous
1/2 cullerada de sal
1/2 cullerada de sucre

Pel caramel:

100ml d'aigua
100g de sucre

Preparació:


Primer de tot prepareu la pasta choux. Poseu en un cassó l'aigua, la mantega, la sal, el sucre, escalfeu-lo al foc fins que es desfaci la mantega. Afegiu la farina de cop i remeneu enèrgicament sense por, fins que es desprengui la massa de les parets. Aparteu del foc i deixeu refredar la massa.





Un cop freda la massa, aneu afegint els ous d'un en un i no n'afegiu cap més fins que estigui ben incorporat l'anterior. Us ha de quedar una massa amb la consistència següent:






Escalfeu el forn a 190º dalt i baix. Poseu la massa en una mànega pastissera amb broquet llis. Poseu un una plata del forn, la pasta de full retallada amb forma circular.



Feu dues circumferències al voltant de la massa de pasta de full.




Poseu la massa de pasta de full i massa choux al forn preescalfat. Fornejeu-la fins que estigui cuita, aproximadament uns 20-25 minuts. Quan estigui cuita, enretireu-la del forn. Mentretant, prepareu les lioneses. Amb el broquet llis, feu boles en una plata per anar al forn. Deixeu una distància entre cadascuna ja que s'inflen al coure's. Quan estigui cuita la base del pastís, enforneu les lioneses. Poseu-les a la posició 2 del forn i deixeu-les coure fins que estiguin una mica daurades. No obriu el forn a mitja cocció ja que si ho feu pot baixar la massa. 
Quan la massa de la base i les lioneses s'hagin refredat, podreu anar per muntar el pastís. Feu un petit tall a les lioneses i farciu-les amb la crema pastissera. 
Prepareu el caramel. Poseu l'aigua i el sucre al foc i poseu-lo a ebullició, quan veieu que comença a canviar de color i agafa un to marronós, enretireu-lo del foc. Agafeu les lioneses i mulleu la part inferior i la superior de la lionesa amb el caramel. El caramel de la part inferior us servirà per enganxar la lionesa a la base, aneu-les col·locant sobre la part on hi ha la pasta choux. La part superior untada amb caramel dona un toc brillant a la preparació i quan es menja dona un toc cruixent molt bo. Ompliu amb les lioneses tota la circumferència de pasta choux. Ara munteu la nata. Quan la tingueu muntada, poseu-la en una mànega pastissera amb un broquet arrissat i decoreu l'interior del pastís amb la nata. Podeu guardar-la a la nevera fins el moment de servir.










7 comentaris:

  1. Carai, quina xulada de pastís!! No el coneixia pas, no! Felicitats per al teu home i també pel teu cunyat!!

    ResponElimina
  2. És el meu pastís preferit!!! Quina bona pinta, t'ha sortit genial!
    Moltes felicitats als dos senyors!!!
    Peto,
    palmira

    ResponElimina
  3. Encara no he fet mai les lioneses, em fan una mica de respecte.
    T'ha quedat un pastís ben maco, felicitats al teu marit i al teu cunyat.
    Petons.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies no es tant dificil fer lioneses, proba-ho que val la pena!!

      Elimina
  4. Aquesta la tinc pendent. Que bona.....si me la poses davant....no deixo res!!!!
    Petons

    ResponElimina