diumenge, 23 de març del 2014

Pastís d'aniversari

La setmana passada va ser l'aniversari de la meva germana. Ho vam celebrar amb aquest pastís, com que la yema li encanta, no podia faltar!!



Ingredients:

1 bases de bescuit genovesa
40ml de nata muntada
50ml d'aigua
50g de sucre

Ingredients per la yema ràpida (surt aprox. 1 kg):

6 ous (431 g)
sucre 431g
midó 30g
aigua 180 g

Preparació:

Prepareu el bescuit segons la recepta i després la yema. Per fer la yema bateu els ous, afegiu-hi l'aigua i coleu-ho tot. Barregeu el sucre amb el midó i uniu les dues barreges. Coeu-ho fins que espesseixi, remenant continuadament. Un cop estigui la yema espessa, aboqueu-la sobre el marbre i exteneu-la fins que es refredi (sinó la yema queda verdosa). Si us en sobra, la podeu congelar. Prepareu l'almívar, poseu el sucre i l'aigua en un cassó i quan comenci a bullir ja el tindreu al punt.
Dividiu la massa del pastís en tres pisos. Comenceu pel primer pis, amb un pinzell pinteu amb almívar la base. Poseu una mica de yema sobre la base i amb un soplet, daureu una mica la yema. 


Deixeu que es refredi i poseu una capa de nata sobre la yema. Situeu a sobre el segon pis de bescuit. A la segona capa feu com amb la primera però no cremeu la yema. Situeu a sobre un altre pis de bescuit i repartiu a sobre un bon gruix de yema. Cremeu-la amb un soplet, distribuint abans una mica de sucre sobre la superfície. Un cop estigui freda la yema, repartiu pels costats del pastís una mica de nata. Amb una mànega pastissera i un boquet rissat, decoreu el pastís al vostre gust. Si us sobra yema podeu posar uns tocs entre la decoració de nata.


1 comentari:

  1. Quin pastís més bó per la teva germana!
    Moltes felicitats per ella!
    Bona setmana,
    Palmira

    ResponElimina