dimecres, 16 d’abril de 2014

Bacallà a la catalana

El bacallà antigament era un dels pocs peixos que es consumien arreu i el nostre receptari està ple de receptes amb aquest peix. Aquí us porto una de les maneres típiques de fer-lo a casa nostra. La salsa de tomata  queda perfecte amb els fruits secs.


Ingredients (4 persones):


4 talls de bacallà
1 kg de tomates madures
1 ceba
100g de pinyons
100g de panses
Farina
Oli d'oliva
2 ous

Preparació:

Poseu una paella al foc. Enfarineu els trossos de bacallà i fregiu-los en l'oli.


Poseu una cassola o paella grossa al foc i poseu la ceba ratllada. Quan tingui un color daurat, afegiu-hi les tomates ratllades i deixeu-ho coure (trigareu entre 45 minuts i 1 hora). Poseu una paella petita al foc i poseu-hi els pinyons fins que es daurin. Bulliu 12 minuts els ous.Quan tingueu la salsa de tomata cuita, poseu-ne una mica al fons d'una plata de forn. Poseu a sobre els talls de bacallà


 i a sobre més salsa de tomata. Repartiu per sobre els fruits secs i als costats els ous durs partits per la meitat.


Poseu al forn a 180º durant 15-20 minuts. Serviu ben calent.


4 comentaris:

  1. Super bueno como te quedo estos hermosos trozos de bacalao a la catalana. huuuuu...besosss

    ResponElimina
  2. Quina delícia de plat, m'encanta el bacallà i aquest amb una bona llesca de pa ha de ser deliciós!!!
    Petonets i bona pasqua.

    ResponElimina
  3. Té una pinta espectacular! a mi el bacalllà m'encanta, així que m'apunto aquesta proposta per catar-la amb una bona barra de pa al costat! un petó!

    ResponElimina