dimecres, 25 de juny del 2014

Papallones de pasta de full

Quan vaig comprar el llibre de Xavier Barriga "Brioixeria" i vaig veure aquesta recepta, m'en vaig enamorar de la presentació i forma. No són més que les típiques olleres o palmeres de pasta de full amb una forma més encisadora. Com les ulleres són fàcils de fer només una mica més laborioses i com sempre res a veure amb les comprades, de manera que no deixeu de fer-les. Són ideals per acompanyar un cafè o una xocolata.


Ingredients (15 papallones):

Una làmina rectangular de pasta de full
1 ou
Sucre

Preparació:

Estireu la làmina de pasta de full i pinteu-la amb ou. Espolseu una mica de sucre per sobre l'ou. Feu el mateix per les dues cares. 


Enrosqueu de la part més llarga a la més curta fins a la meitat. Feu el mateix des de l'altra banda de la massa. Situeu una part enroscada sobre una altra i talleu porcions d'uns dos centímetres. Talleu amb un ganivet per la part enroscada però sense tallar el lateral.


Agafeu la porció tallada i desplegue-la, amb la part d'unió cap endalt.






Ara porteu les parts enrotllades de forma que quedin la una de cara a l'altra.





Poseu-les sobre una plata del forn. Separeu-les una mica ja que al coure's s'eixamplen.


 Introduïu-les al forn preescalfat a 180º fins que estiguin daurades, trigaran uns 15-20 minuts.



3 comentaris:

  1. He he he... jo tampoc no em vaig poder resistir, una de les receptes més vistoses de la Brioixeria del Barriga, oi? Em sembla que als blogs es van posar de moda i tot, aquestes papallones! I a més, són boníssimes. Petons!

    ResponElimina
  2. És com un clàssic renovat, oi?? i està clar que boníssim! el proper dia que tingui invitats les faré per sorprendre'ls amb el cafè, un petó!

    ResponElimina