divendres, 26 de setembre de 2014

Amanida de cigrons i tonyina

Amb les últimes calors, encara venen de gust les amanides. Com diuen els nutricionistes hem d'anar afegint llegums a la nostra dieta, i a mi realment em costa una mica i així en amanida sembla que passen una mica més bé. Els cigrons (Cicer arietinum) ens aporten fibra, proteïnes, àcid fòlic (ideal per les embarassades) i moltes vitamines. A casa normalment coem una varietat de mida molt petita i que es couen ràpidament.



Ingredients (4 persones):

200g de cigrons crus
3 llaunes de tonyina petites
1 ceba tendra grossa o 2 petites
1 tomata d'amanir
Oli d'oliva verge
Sal, julivert

Preparació:

La nit anterior, poseu els cigrons en remull en aigua mineral. A l'endemà, poseu una olla al foc amb aigua i una mica de bicarbonat i sal. Quan bulli, afegiu els cigrons fins que estiguin cuits, dependrà de la varietat de cigró. Quan estiguin cuits, deixeu-los refredar. Si teniu pressa, sempre podeu utilitzar els cuits de pot. Un cop freds, poseu-los a la plata de servir. Afegiu la tonyina amb l'oli de conserva. Talleu la ceba a rodanxes i afegiu-la als cigrons. Talleu la tomata a daus un cop pelada i extretes les llavors. Amaniu amb oli i sal. Podeu decorar amb una mica de julivert tallat per sobre. Si ho deixeu una estona reposant tot junt estarà més bo.


4 comentaris: