dilluns, 27 d’octubre del 2014

Empedrat

Un plat típic de la cuina catalana. Sembla ser que el seu nom ve de la seva aparença, que sembla un plat de pedretes.De sabors contrastats i genial per la seva senzillesa. El bacallà que abans era del poc peix que es menjava ara s'ha convertit en un dels més cars. El secret està en fer un bon dessalat del bacallà i com no un bon oli d'oliva per amanir-lo. Teniu en compte que és un plat molt complet i es pot menjar perfectament com a plat únic.


Ingredients (4 persones):

300g de mongeta seca cuita
300g de bacallà
2 tomates
1 ceba grossa o 2 petites de figueres
100g d'olives negres
Sal
Oli d'oliva extra verge

Preparació:

Si no compreu el bacallà dessalat, poseu-lo en remull 48h abans. Poseu agua al foc en un cassó i quan bulli, poseu les tomates,marcades amb una creu. Deixeu-les un minut,enretireu-les i peleu-les. Aparteu les llavors i talleu-les a quadradets. Peleu la ceba i talleu-la a rodanxes. Talleu també a rodanxes les olives negres. Agafeu el bacallà i talleu-lo a tires. En un plata de servir, poseu les mongetes cuites, el bacallà, la ceba i la tomata. Amaniu-lo amb oli i sal i remeneu. Serviu-lo ben fresquet.


3 comentaris:

  1. Tot un clàssic que tot i que sembla senzill té el seu punt trobant el bon oli, el bacallà a punt, ara mateix m'en menjaria un bon plat!
    Petons,
    palmira

    ResponElimina