dissabte, 25 d’octubre del 2014

Ous de reig amb patates palla i ou poché

Avui us porto una recepta de la revista Cuina d'aquest mes. Gràcies a que aquest any sembla ser l'any dels d'ous de reig que millor que aprofitar-los! Res a comentar de les patates amb ou, però si a més hi afegim uns quants ous de reig, el plat ja és un vici!!


Ingredients (4 persones):

2 patates grosses
4 ous
3-4 ous de reig tancats
2 rovells d'ou
Suc de mitja llimona
200g de mantega
Oli i sal

Preparació:

Peleu i renteu les patates. Talleu-les ben fines (palla), renteu-les i assequeu-les bé. Poseu en marxa la fregidora o escalfeu oli en una paella i fregiu les patates.


Mentre tant, poseu un cassó amb foc amb aigua. Agafeu paper film, talleu 4 rectangles i  amb un pinzell unteu-los amb oli. Poseu a cada paper un ou, afegiu-hi sal i tanqueu fent un paquet amb un fil de cuina. Quan bulli l'aigua, afegiu-hi els ous i deixeu coure uns 10 minuts a foc suau.


Quan estiguin cuits, talleu el fil, enretireu el plàstic i reserveu-los. Aneu ara per fer la salsa holandesa. Foneu la mantega. Poseu els rovells en un bol al bany maria. Afegiu el suc de llimona i emulsioneu-ho. Aneu afegint a poc a poc la mantega fins que s'hagi format una salsa. 






Finalment, poseu una paella al foc, talleu a làmines els ous de reig i marqueu-los pels dos costats, saleu-los. 


Quan ho tingueu tot cuit, ja podreu muntar el plat. Agafeu un bol o plat fondo i poseu al fons les patates palla. Dipositeu a sobre els ous poché. Repartiu pels costats els ous de reig i finalment repartiu per sobre el plat la salsa holandesa.



7 comentaris:

  1. sensacional, per llepar-se els dits!!! I penso que per mi sense la salsa holandesa. Tot és tan bo que no la necessita!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tens raó Gemma la salsa holadesa és una feinada i sense ja queda boníssima, el que li dona un contrast interessant el toc de llimona

      Elimina
  2. Hola, encontré tu blog de casualidad. Me gustan tus recetas y creo que te mereces un premio. Te lo dejo en mi blog. Ya veo que tienes el Indalo de bronce, yo te otorgo el de plata. Espero que te guste y lo aceptes. Un beso.

    http://tapitasypostres.blogspot.com.es/2014/10/premios-indalo.html

    ResponElimina
    Respostes
    1. Uy si lo acepto.. encantada!! muchas gracias Maria José, nos vemos en tu blog!!

      Elimina
  3. Aquesta recepta és espectacular!!! L'hem fet un parell de cops i és de llagrimeta. La salsa holandesa és "la guindilla" del plat. Avui l'hem recuperat i la tornem a fer. Gràcies per compartir.

    ResponElimina