divendres, 7 de novembre del 2014

Braons de porc en olla a pressió

Els braons só aquella part del porc que no cuinem massa sovint. És la part que hi ha on fa el joc les potes del porc. És una carn molt gustosa si es cou bé, amb molt greix. S'ha de coure força estona per tal que la carn quedi melosa. És un plat típic de cuina alemanya i dels països nòrdics. Si aneu algun dia a l'Ikea ho podreu comprovar. Avui us porto una versió ràpida, amb cocció a l'olla a vapor. També es pot fer al forn, acompanyat de patates (un altre dia!...)

Ingredients (4 persones):

2-4 braons (segons mida)
2 cebes grosses
3 pastanagues
2 tomates petites
2 fulles de llorer
Oli d'oliva, sal i pebre
1 got de vi ranci
1 got d'aigua

Preparació:

Poseu l'olla a pressió al foc amb oli d'oliva. Quan estigui calent l'oli, afegiu la ceba i la pastanaga tallat tot a rodanxes. 


Quan estiguin una mica toves, afegiu-hi la tomata.


Doneu unes quantes voltes i afegiu-hi els braons, si us els poden tallar a la carnisseria millor (si no és així, afegiu temps de cocció). Incorporeu-hi els gots d'aigua i vi ranci.


Tapeu l'olla i quan comenci a bullir, deixeu-los 45 minuts. Un cop passat el temps, deixeu refredar l'olla i enretireu la tapa. Aparteu les verdures i la salsa i passeu-la per la batedora, si us ha quedat molt líquida, reduïu-la una mica. Emplateu els braons amb la salsa pel damunt.

2 comentaris:

  1. Quina pinta més bona! Es una carn ben bona però s'ha de coure amb temps i paciència!
    Bon cap de setmana,
    Palmira

    ResponElimina
  2. Quina bona pinta!! En sé d'un que se'n lleparia els dits!!

    ResponElimina