dijous, 27 de novembre del 2014

Escalivada amb salmó


Ja ha passat un mes i ja tenim aquí la nova proposta del bloc Memòries d'una cuinera. En aquesta ocasió la proposta és l'escalivada. Poques coses són tant típiques de casa nostra com ho és l'escalivada. Amb anxoves o senzillament amb un bon raig d'oli d'oliva. En aquesta ocasió us proposo una presentació festiva, senzilla i molt bona. La combinació amb salmó fumat, també és un clàssic.











Ingredients (4 persones):

2 pebrots vermells
2 albergínies
4 filets de salmó fumat
Oli d'oliva verge extra
Sal

Preparació:

En primer lloc, haurem d'escalivar les verdures. Hi ha diferents tècniques, la millor (pel que fa al gust) és si teniu brases, coure-les directament al foc. Si no és possible, podeu coure-les al forn untats amb una mica d'oli uns 40 minuts (segons mida) o al microones. Un cop cuites les verdures, poseu-les en un bol tapades amb un drap i deixeu-les refredar una mica per poder-les pelar amb facilitat. Un cop reposades, ja les podeu pelar amb facilitat. Traieu les granes dels pebrots i talleu les verdures a quadradets. Poseu-les dins uns bol i amaniu-les amb oli d'oliva i sal al gust. Talleu el salmó fumat a làmines de la mateixa mida que l'altura del motllo de presentació. Situeu les tires de salmó al voltant del cèrcol (interiorment), si no us arriba d'un extrem a l'atre poseu-ne dos intercalats. Farciu l'interior amb l'escalivada.


Traieu el cèrcol just abans de servir.


10 comentaris:

  1. Això de l'escalivada amb salmó no l'havia sentit mai però si que fa bona pinta!
    Petonets,
    Palmira

    ResponElimina
  2. Renoi quina bona pinta i quina idea més original!!!

    ResponElimina
  3. M'agrada molt aquesta versió, és molt elegant! Ideal per les festes que venen.
    Moltíssimes gràcies per participar.

    ResponElimina
  4. quina presentació més xula!!! Moltíssimes gràcies per participar al Memòries. Petonets

    ResponElimina
  5. Guapíssima aquesta presentació! Una recepta molt saludable! La propera vegada la provaré amb salmó, que sempre menjo l'escaliva amb tonyina! Una abraçada! Anna de retallsdecuina.cat

    ResponElimina