dimarts, 25 de novembre del 2014

Flors de pernil dolç farcides de taboulé de figues

El cuscús és com l'arrós, convina amb gairebé tot, així que aquí us proposo aprofitar les últimes figues de la temporada. Com a farcit d'un bon pernil dolç pot convertir-se en un aperitiu vistós i ben saludable!!



Ingredients (4 persones):

8 llesques de pernil dolç tallades fines
250g de cuscús precuit
250g d'aigua
1 ceba tendra grossa o 2 de petites
4-5 figues
8 fulles de menta
Suc de mitja llima
Sal i oli d'oliva extra verge

Preparació:

En primer lloc, prepareu el cuscús. Poseu una paella al foc amb l'aigua i la sal. Quan bulli l'aigua, afegiu el cuscús i enretireu-la del foc. Remeneu. Deixeu-ho 3 minuts i torneu-ho a posar al foc. Remeneu fins que quedi amb el punt de cocció que més us agradi.
Mentre es cou el cuscús, aneu tallant les verdures. Talleu la ceba tendra a quadradets petits. Peleu les figues i també talleu-la a quadradets. Piqueu finament la menta. Quan el cuscús estigui cuit i una mica temperat, afegiu-hi la ceba tendra, les figues i la menta. Afegiu sal, oli i un raig de llima. Remeneu-ho tot bé.
Ara aneu per preparar el pernil dolç. Agafeu una llesca i talleu-la per la meitat longitudinalment. Poseu una tira de pernil dolç i l'altre a continuació sobreposant les puntes de manera que tinguem una tira més llarga de pernil. Poseu a sobre del pernil el cuscús i aneu embolcallant el pernil dolç, intentant que agafi una forma de flor. Emplateu dues flors per persona i podeu acompanyar amb una figa oberta.

11 comentaris:

  1. M'encanta la presentació, molt original i vistosa. I posar fruita als plats salats m'encanta!

    ResponElimina
  2. Ostres, quina presentació més maca i original!
    Una abraçada,
    Palmira

    ResponElimina
  3. Quin plat més vistós i bo, m'ha agradat moltíssim! La pinta és realment deliciosa!

    Un petonet!

    ResponElimina
  4. Queden molt boniques, Sussi! I les figues amb menjars salats a mi m'encanten! Quin plat més vistós.

    ResponElimina
  5. Hola Sisi, lo primero agradecerte la visita a mi blog y lo segundo decirte que esta receta como entrante se ve deliciosa, me gusta mucho la forma de la presentación y el contraste de sabores, toda una delicia.
    Un beso.

    ResponElimina