dijous, 27 de novembre del 2014

Pastís de patates amb tonyina- Gran recapte d'aliments 2014

Un altre cop tenim aquí la proposta de participar en el Gran recapte d'aliments. Podeu contribuir-hi de diverses maneres per ajudar a aquells que ho estan passant malament. Els blogs culinaris han fet una proposta: Blogs contra la fam,  per tal de que arribi a més gent la iniciativa i col·laborem posant una recepta cuinada amb els ingredients que enguany es demanen en el recapte. Jo he triat aquesta recepta perquè utilitzem les conserves i patates, tot de preu baix i que pot ben ser un bon plat únic. Animeu-vos a participar en el Gran Recapte d'enguany.

#blogscontralafam #GranRecapte2014 @GranRecapte


Ingredients (4 persones):

3 llaunes de tonyina
1 Kg de patates
250ml de salsa de tomata
Salsa beixamel
Formatge (opcional per gratinar)
Oli d'oliva o girasol per fregir

Preparació:

Peleu les patates i talleu-les a rodanxes. Poseu una paella al foc amb oli i quan estigui calent, afegiu les patates i coeu-les. Reserveu-les. Barregeu dues o tres cullerades de la salsa de tomata amb la tonyina. Preescalfeu el forn a 200º calor dalt i baix. Prepareu una plata de servir que pugui anar al forn. Poseu una capa de salsa de tomata al fons de la plata i a sobre, les patates que tenieu reservades. 


Escampeu-hi per sobre les patates la tonyina amb la tomata. 


Prepareu una beixamel i escampeu-la per sobre de la tonyina. Ratlleu per sobre la beixamel una mica de formatge ratllat i introduïu la plata al forn. Deixeu-la uns 10 minuts o fins que veieu que s'enrosseix el formatge. Serviu-ho ben calent.
Recepta del bloc de l'Iria, Deliriando en la cocina

 

10 comentaris:

  1. Ufff que buenas esas patatas horneadas, me encanta todas las recetas de patatas tipo pastel. Por tercer año consecutivo he sido voluntaria de la gran recogida de alimentos, de todos hay, pero España sigue teniendo muchas personas solidarias a pesar de tener lo gusto para comer. La mayoría de las veces los que menos tienen aportan más. Un beso.

    ResponElimina
  2. Un plat boníssim i potent!! Els millors plats són moltes vegades els més senzills!! Anna de retallsdecuina.cat

    ResponElimina
  3. Quin pastís més bó i complert!
    Una aportació fantàstica pel recapte d'aquest any!
    Una abraçada.
    Palmira

    ResponElimina
  4. Es una bona manera de demostrar que amb ingredients econòmics es poden fer bons plats.
    Petons.

    ResponElimina
  5. Una recepta deliciosa per a una gran iniciativa!

    ResponElimina