diumenge, 7 de desembre de 2014

Cua de vedella guisada

Quan comença a refrescar una mica, ja ve de gust algun guisat. Què millor que una cua de vedella! A casa la meva germana és especialista en aquest plat i jo encara no m'hi havia atrevit mai. No és complicat, això si, necessiteu temps per tal que quedi gelatinosa i boníssima. Si la feu d'un dia per l'altre encara queda més bona. És èxit assegurat!!


Ingredients (4 persones):

3 cues de vedella (tallada a tacos)
200 cansalada a tallets o bacon
2 pastanagues
8 grans d'all
1l de caldo
2 cebes
3 tomates madures
Herbes de provença
1 got de vi ranci
Farina
Sal i oli d'oliva

Preparació:

Primer de tot, poseu una cassola ampla al foc amb oli d'oliva. Quan estigui calent l'oli afegiu la cansalada i la cua de vedella salada i enfarinada. 


 Quan tingueu la carn sofregida, aparteu-la de la cassola i en el mateix oli, daureu l'all tallat a rodanxes (la meitat), la pastanaga tallada a daus i deixeu que cogui uns minuts fins que estigui tova. Afegiu el vi i deixeu evaporar el licor.




Afegiu a la cassola la cansalada i la cua de vedella, remeneu-ho i afegiu el caldo. Deixeu bullir a foc baix durant 1 hora. 

Mentre el va coent la cua, aprofiteu per fer el sofregit. En una paella poseu oli i quan estigui calent, afegiu l'all picat, 

 
la ceba també picada i rossegeu-la una mica. Coeu uns minuts i després afegiu la tomata. Deixeu coure a foc baix uns 20 minuts fins que estigui cuit.



 Passada una hora de la cocció de la cua, afegiu-hi el sofregit de tomata i les herbes de provença.

 Deixeu-ho coure tot junt com a mínim 1 hora i mitja més o fins que veieu que la carn es desprèn de l'ós. Gaudiu-ne!!






4 comentaris:

  1. La cua de vedella guisada a foc lent... un dels millors plats de l'hivern, oi? A casa ens agrada molt i la preparem de 1000 maneres però la teva és encara una altra versió així que l'apunto per després de festes!
    Petons,
    Palmira

    ResponElimina
  2. que buena pinta!!!!, que pena no poder probarlo..... dice cómeme!!! un besito

    ResponElimina
  3. un guisat sensacional, ideal pels dies de fred. Una bona llesca de pa i a disfrutar!

    ResponElimina
  4. No l'he fet ni tastat mai, però veient com t'ha quedat me n'han entrat unes ganes... quina bona fila!!!
    Un petonàs

    ResponElimina