dilluns, 22 de desembre del 2014

Patates Hasselback

Avui us porto unes patates de festa, ideals per acompanyar les carns aquests dies de festa que se'ns acosten. Són molt vistoses i el més important, molt fàcils de fer. Són originàries de Suècia, del restaurant Hasselbacken d'Estocolm, que les van fer famoses el 1700. 


 Ingredients (4 persones):

4 Patates kennebec de mida mitjana
Alls
Julivert
Oli i sal

Preparació:

Preescalfeu el forn a 200º. Renteu bé les patates amb un fregall i aigua (ja que es mengen amb pela). Situeu les patates sobre un tallador i farem els talls. Per fer els talls en acordió i que no arribem a tallar la part baixa de la patata, situem al costat de les patates uns palets xinesos o qualsevol cosa que ens fase de tope a l'hora de tallar.


 Anem fent els talls paral·lels fins que acabem amb totes les patates. Un cop tallades, pelarem els alls i els posarem entremig de les llesques de patata. Regarem les patates amb oli d'oliva extra verge i salarem. 


Introduïm al forn uns 45 minuts (dependrà de la mida de les patates). Un cop hagin passat els 30 primers minuts, escamparem per sobre el julivert picat i afegirem una mica més d'oli. Deixarem fins que estiguin cuites. Si als vostres comensals no els agraden els alls, enretireu-los. Serviu-les ben calentes!!


Recepta del bloc Cocinar con amigos


6 comentaris:

  1. Brutals, amb el sabor de l'all a cada tall. Me les apunto per fer-les ben aviat. Molt bones festes!

    ResponElimina
  2. unes patates vestides per anar de festa.... coincideixo: Brutals!!
    bones festes i un també brutal, 2015!!

    ResponElimina
  3. Boníssimes!!!!
    M'han quedat molt bones, hi he posat orenga que ens agrada més!!!!
    Gràcies Sussi!!!

    ResponElimina
  4. De ben segur que han quedat molt bones amb orenga, ja ho provaré un dia!!

    ResponElimina