divendres, 28 de febrer del 2014

Pa naan amb curry i comí

A l'últim moment us presento aquest pa amb la intenció de participar a la proposta d'aquest mes del blog Memòries d'una cuinera. Ja fa uns quants mesos que no hi participo, el temps se'm tira a sobre..
La proposta d'aquest mes és el pa, que m'encanta fer-lo a casa. En aquesta ocasió he optat per un pa indi, el pa naan i a més especiat. És fàcil de fer i té un gust molt bo, ha estat un èxit!!!
La recepta està treta del blog Cuuking





Ingredients (6-8 pans petits):

150 ml de llet

20 g de llevat fresc
300 g de farina
50 g de ghee ( o mantega)
175g iogurt
Una culleradeta de sucre
Una culleradeta de sal
1/2 culleradeta de curry
1/2 culleradeta de comí

Preparació:

Poseu en un bol la llet i escalfeu-la una mica al microones, que estigui tèbia. Afegiu-hi el llevat i remeneu fins que es dissolgui. En el bol de la màquina amassadora, poseu la farina el ghee o si no en teniu, la mantega, el iogurt, el sucre, la sal, el curry i el comí. Barregeu-ho tot bé. Afegiu la llet amb el llevat. Comenceu-ho a amassar, a mà o amb el braç d'amassar. Deixeu que es formi una bola i s'amassi, si veieu que us queda massa líquid, afegiu-hi farina, la que necessiti fins que es formi la bola. Amasseu la massa 15 minuts. Un cop passat el temps, formeu una bola i poseu-la en un bol.


Tapeu-la amb un drap i deixeu-la reposar en un lloc calent fins que dobli el volum.

 Quan hagi pujat la massa, aixafeu-la de manera que surti l'aire i dividiu-la en 6 o 8 parts.




Formeu boles amb cada part.





Amb un corró aixafeu i formeu uns cercles de mig cm de diàmetre.




Poseu les masses en una plata del forn.




Poseu-les al forn a 180º. Normalment es cou sobre una placa de cocció anomenada Tava. Poseu-la en posició 2, calor a dalt i baix. En 12-15 minuts els tindreu cuits i amb una oloreta a la cuina!!!!!!!!




dimarts, 25 de febrer del 2014

St. Honoré

El cap de setmana passat vam celebrar l'aniversari del meu home, en Toni i el meu cunyat Miguel. Per celebrar-ho vaig fer aquest típic pastís francès. Creat per Chiboust, rue Sant Honoré l'any 1863. Duu una base de pasta de full, envoltada per massa de lioneses, lioneses farcides de crema i al mig nata. Espectacular!!!!


Ingredients:

1 làmina de pasta de full
400 ml de nata muntada
250ml de Crema pastissera

Per la pasta choux i les lioneses:

1/2l d'aigua
300g de farina
15g de mantega
7 ous
1/2 cullerada de sal
1/2 cullerada de sucre

Pel caramel:

100ml d'aigua
100g de sucre

Preparació:


Primer de tot prepareu la pasta choux. Poseu en un cassó l'aigua, la mantega, la sal, el sucre, escalfeu-lo al foc fins que es desfaci la mantega. Afegiu la farina de cop i remeneu enèrgicament sense por, fins que es desprengui la massa de les parets. Aparteu del foc i deixeu refredar la massa.





Un cop freda la massa, aneu afegint els ous d'un en un i no n'afegiu cap més fins que estigui ben incorporat l'anterior. Us ha de quedar una massa amb la consistència següent:






Escalfeu el forn a 190º dalt i baix. Poseu la massa en una mànega pastissera amb broquet llis. Poseu un una plata del forn, la pasta de full retallada amb forma circular.



Feu dues circumferències al voltant de la massa de pasta de full.




Poseu la massa de pasta de full i massa choux al forn preescalfat. Fornejeu-la fins que estigui cuita, aproximadament uns 20-25 minuts. Quan estigui cuita, enretireu-la del forn. Mentretant, prepareu les lioneses. Amb el broquet llis, feu boles en una plata per anar al forn. Deixeu una distància entre cadascuna ja que s'inflen al coure's. Quan estigui cuita la base del pastís, enforneu les lioneses. Poseu-les a la posició 2 del forn i deixeu-les coure fins que estiguin una mica daurades. No obriu el forn a mitja cocció ja que si ho feu pot baixar la massa. 
Quan la massa de la base i les lioneses s'hagin refredat, podreu anar per muntar el pastís. Feu un petit tall a les lioneses i farciu-les amb la crema pastissera. 
Prepareu el caramel. Poseu l'aigua i el sucre al foc i poseu-lo a ebullició, quan veieu que comença a canviar de color i agafa un to marronós, enretireu-lo del foc. Agafeu les lioneses i mulleu la part inferior i la superior de la lionesa amb el caramel. El caramel de la part inferior us servirà per enganxar la lionesa a la base, aneu-les col·locant sobre la part on hi ha la pasta choux. La part superior untada amb caramel dona un toc brillant a la preparació i quan es menja dona un toc cruixent molt bo. Ompliu amb les lioneses tota la circumferència de pasta choux. Ara munteu la nata. Quan la tingueu muntada, poseu-la en una mànega pastissera amb un broquet arrissat i decoreu l'interior del pastís amb la nata. Podeu guardar-la a la nevera fins el moment de servir.










dijous, 20 de febrer del 2014

Brownie amb tiramisú


DESAFÍO EN LA COCINAAquest mes, la nostra companya Mª Luz del blog Trasteando en la cocina ha estat l'encarregada de fer el Desafio en la cocina d'aquest mes. La veritat és que m'ha encantat el repte, ja que ens proposava fer la recepta dolça que volguéssim i ja des del dia que la meva companya Ana del blog Una miajita de sal va fer aquesta recepta que tenia ganes de fer-lo. Ja veieu per les fotos que és molt vistós i l'haureu de fer per tastar com n'està de bo!!! No deixeu de passar-vos pel blog de l'Ana, trobareu receptes boníssimes, com el seu blog poseu una mica de sal a la vida i alegreu-la amb receptes com les que ella fa!






 

Ingredients (Motllo de 30x20cm):

Pel brownie de xocolata:

300g xocolata negra
200g mantega a temperatura ambient
100g de sucre
4ous
3 clares d'ou
100g farina
1 cullerada de cafè instantani

Pel tiramisú:


300ml de cafè
4 cullerades de sucre
2 cullerades d'amaretto
Bescuits de Soletilla
250g formatge Mascarpone
200g formatge cremós (tipus philadelphia)
80g de sucre
5 clares d'ou

Preparació:

Preescalfeu el forn a 180º, calor dalt i baix.
Primer de tot, prepararem la primera capa de brownie. Posarem la xocolata en un bol i el posarem al microones fins que es desfaci. Afegirem la mantega a trossets i anirem barrejant fins que es desfaci. Afegiu el sucre, els ous, les clares d'ou, la cullerada de cafè instantani i la farina tamisada. Barregeu-ho bé amb moviments envolvents. Prepareu el motllo per anar al forn. Unteu-lo amb mantega i empolseu-lo amb farina. Aboqueu-hi la massa pel brownie, tota menys una tassa, que la posarem al final de la preparació.
Prepareu ara la capa del tiramisú. Poseu en un bol de base ampla el cafè, les 4 cullerades de sucre i el licor d'amaretto (podeu substituir-lo per un altre licor). Aneu agafant els bescuits de soletilla i poseu-los uns segons dins el bol. Han de quedar ben amarats del cafè. Aneu-los posant ordenadament sobre la massa de brownie. Ompliu tot el motllo.

Finalment, prepareu la capa dels formatges que anirà a sobre dels bescuits. En un bol, poseu la crema mascarpone, el formatge philadelphia, el sucre i les clares d'ou. Barregeu-ho bé  amb unes barnilles. Aboqueu la mescla de formatges sobre la capa de bescuits de soletilla.


Alliseu la superfície i a l'últim moment, repartiu sobre la crema de formatges, a culleradetes, la massa de brownie que teníeu reservada. Us ha de quedar una massa blanca amb taques marrons. Ara amb un escuradents, aneu fent formes i repartint la massa de xocolata per tot el pastís.


Introduir-lo al forn en la segona posició i deixeu-lo coure uns 45 minuts o fins que a l'introduir un escuradents, aquest surti net.



No us oblideu d'anar a visitar la variada proposta de dolços que han fet les meves companyes del desafio en la cocina, en aquesta ocasió....Mi blog sabe a....









diumenge, 16 de febrer del 2014

Salmó al pebre verd

Avui us porto una recepta que fa uns anys es va posar de moda. A casa ens encanta  i és per això que la vull compartir amb vosaltres. Aquesta salsa, que acompanya també a la perfecció  els entrecots, és ben fàcil de fer per tant si no l'heu fet mai... poseu-vos-hi!!


Ingredients (4 persones):

4 talls de salmó
200g de nata líquida
1 culleradeta de mostassa
1 culleradeta de maizena
2 cullerades de pebre verd (en conserva)
Sal i oli
30ml de conyac

Preparació:

Poseu oli d'oliva en una paella. Quan estigui una mica calent, afegiu-hi el pebre verd.


 Deixeu-lo un minut i afegiu-hi els talls de salmó. Coeu-los per les dues bandes. No els coeu massa, el salmó està millor si el centre està poc cuit. Enretireu de la paella el salmó quan estigui cuit.


Reserveu-los en un plat. Afegiu a la paella on hi ha el pebre verd i l'oli de cocció el conyac. Acosteu-hi un llumí i deixeu que s'encengui i consumeixi l'alcohol.


A part, en un bol, barregeu la mostassa i la maizena. Afegiu-hi la nata i barregeu-ho bé. Afegiu-ho tot a la paella i deixeu que espesseeixi. Quan la salsa estigui cuita, poseu els trossos de salmó en un plat i poseu per sobre la salsa.

dilluns, 10 de febrer del 2014

Pastís de tres xocolates

Aquesta és una recepta que feia temps que tenia ganes de penjar ja que és amb la que em vaig introduir en aquest món dels blogs de cuina. La primera recepta que vaig treure d'un blog de cuina, de la Gemma Clofent, del blog La cuina de casa. És una recepta visualment molt atractiva i si us agrada la xocolata, no us podeu resistir a fer-la.



Ingredients:


150 g de xocolata negra
150 g de xocolata amb llet
150 g de xocolata blanca
150 g de sucre
750 ml de nata líquida per muntar
750 ml de llet
3 sobres de quallada en pols
Una base de bescuit

Preparació:

Primer de tot, prepareu la base del bescuit, la podeu comprar feta, fer-la o bé fer-ne una de galetes i mantega. Poseu la base de 26 cm de bescuit al fons d'un motlle, a poder ser desemmotllable. Tot seguit procedirem a fer les tres capes de xocolata. 
Comenceu amb la de xocolata negra. En un cassó, poseu al foc, 50 g de xocolata negra, 250 ml de nata, 250 ml de llet, 50 g de sucre i un sobre de quallada. Escalfeu-ho tot fins que es desfaci bé la xocolata, però evitant que bulli. Remeneu per tal que es desfaci la xocolata de forma homogènia i aboqueu-la sobre la base de bescuit. Quan s'hagi refredat una mica, poseu-lo a la nevera fins que comenci a quallar una mica. En aquest punt podreu preparar la segona capa. Feu el mateix que amb la xocolata negra però amb la xocolata amb llet. Quan estigui una mica temperada, poseu-la sobre la capa de xocolata negra. 






Procediu de la mateixa forma amb l’última capa de xocolata blanca. Deixeu refredar el pastís a la nevera fins al moment de servir-lo. 


Recomanacions:

  •  Per posar les capes no ho feu una després de l'altra ja que es barrejarien.
  •  Tampoc espereu a que es solidifiqui del tot ja que després les capes rellisquen unes sobre les altres i al tallar el pastís no queda lluït.


dimarts, 4 de febrer del 2014

Pastís de poma

Aprofitem una de les fruites més apreciades a Girona la poma golden, amb Indicació geogràfica protegida. Les postres que he triat per gaudir d'aquesta fruita és el típic pastís de poma, que tantes vegades haurem comprat a les pastisseries. No dubteu a fer-la a casa, amb una crema, tendreu unes postres genials!!!


Ingredients:                                       

1 disc de pasta de full
2 pomes golden
400 ml de crema pastissera
Sucre
1 ou per pintar la pasta de full
50g de mantega

Preparació:

Preescalfeu el forn a 190º. En un motllo baix de pastís, poseu la base de pasta de full. Amb una forquilla puntegeu la base.


Poseu per sobre la crema pastissera. Peleu les pomes i amb un aparell, traieu el cor de la poma. Talleu-la a llesques. Poseu les llesques de poma en forma circular sobre la crema. Un cop la tingueu repartida per sobre la crema, espolseu-hi una mica de sucre i poseu-hi uns trossets de mantega. 

Poseu el motllo al forn i deixeu que es cogui durant uns 45 minuts o quan veieu que la poma i la pasta de full estiguin cuites. Traieu-la del forn i deixeu-la refredar. Un cop freda, podeu acabar el pastís donant-li una mica de brillantor amb gelatina. Desfeu la gelatina per cobrir pastissos seguint les instruccions de la marca. Repartiu-la per sobre el pastís i a la nevera fins el moment de servir-lo. Us recomano treure-la una mitja hora abans per que no estigui tant freda.